Τρίτη 15/6/2021

Καραντίνα… γιοκ για τουρίστες που θα μάς έρχονται από την Ε.Ε. (video)

Μέσω αεροδρομίων εννέα συγκεκριμένων περιοχών θα επιτρέπεται η άνευ καραντίνας είσοδος στη χώρα μας

Με έναν μόνο μήνα να απομένει, πλέον, για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με τις εξαγγελίες Θεοχάρη, το κυβερνητικό επιτελείο προχωρά σταδιακά σε άρση διαφόρων περιορισμών, ώστε οι τουρίστες να… διευκολυνθούν, κατά την πολυπόθητη επίσκεψή τους στη χώρα μας.   

Την επόμενη εβδομάδα, για παράδειγμα, αναμένεται να ανακοινωθεί η άρση της υποχρεωτικής καραντίνας για τουρίστες που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και άλλες πέντε χώρες, με την προϋπόθεση, ωστόσο, αυτοί ή να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 19/4, οπότε και λήγει η προηγούμενη οδηγία και η σχετική notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι ταξιδιώτες από την Ε.Ε. συν τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα μέσω εννέα συγκεκριμένων αεροδρομίων και να ξεκινούν αμέσως τις διακοπές τους χωρίς να χρειαστεί να παραμείνουν σε 7ήμερη καραντίνα, πάντοτε υπό την προϋπόθεση πως θα έχουν πιστοποιητικό από την αρμόδια αρχή της χώρας τους για εμβολιασμό ή αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών.

Για ποια αεροδρόμια ισχύει η διευκόλυνση

Τα εννέα αεροδρόμια για τα οποία θα ισχύει αυτός ο διακανονισμός είναι αυτά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και Κέρκυρα. Επιπλέον, οι ίδιοι όροι θα ισχύσουν και για όσους έρχονται οδικώς στη χώρα από τις δύο βασικές συνοριακές πύλες της. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας έχει ήδη προχωρήσει σε άρση της υποχρεωτικής καραντίνας για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί και φέρουν αρνητικό τεστ, από τον προηγούμενο μήνα.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ