Θανάσης Κοντογεώργης: «Η κυβέρνηση προσδοκά τον Μάιο να απαλλαγούμε από τα περισσότερα μέτρα»

Must Read

Τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων ημερών σχολίσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Προφανώς οι εικόνες συνωστισμού, τα κορωνοπάρτι σε πλατείες, είναι κακές, και είναι αυτονόητο ότι οι συμμετέχοντες δεν επιδεικνύουν ατομική ευθύνη. Εγώ θέλω να κρατήσω το οργανωμένο άνοιγμα των σχολείων, των καταστημάτων, και ότι η πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα και επιδεικνύει ατομική ευθύνη και ευαισθησία» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις το Πάσχα, ο κ. Κοντογεώργης εξήγησε πως ήδη υπάρχει ήπια αποκλιμάκωση της πανδημίας, ο δείκτης θετικότητας βαίνει μειούμενος, αλλά η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζει να είναι υψηλή. «Όλα αυτά θα εξεταστούν, και την επόμενη εβδομάδα με βάση τις συστάσεις της επιτροπής θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις», τόνισε.

«Ο χώρος της εστίασης έχει υποφέρει αρκετά»

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης σχολίασε και το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης. «Ο χώρος της εστίασης έχει υποφέρει αρκετά. Είναι ένας χώρος που μπορεί να λειτουργήσει υπό κάποιες προϋποθέσεις, αλλά στις συνθήκες που βρισκόμαστε μπορεί να λειτουργήσει και ως υπερμεταδότης. Οι εικόνες συνωστισμού στις πλατείες θέλω να πιστεύω ότι είναι περιορισμένες. Μετά το Πάσχα νομίζω ότι θα έχουμε καλύτερες συνθήκες για να δούμε και ένα οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης» εξήγησε.

Μάλιστα, επεσήμανε πως με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση προσδοκά ότι ο Μάιος μπορεί να είναι μήνας απαλλαγής από τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα. «Ήδη έχουμε προχωρήσει σε αναδιάρθρωση. Ο τουρισμός συμπαρασύρει και άλλες λειτουργίες, και νομίζω ότι όντως το Μάιο θα είμαστε σε καλύτερο σημείο για να δούμε πώς θα γίνει και το άνοιγμα αυτών», τόνισε ο ίδιος.

«Η εβδομάδα που έρχεται είναι κομβική για τον εμβολιασμό»

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των εμβολίων και πώς θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Κοντογεώργης είπε: «Η εβδομάδα που έρχεται είναι κομβική. Ολοκληρώνουμε τον πρώτο κύκλο των εμβολιασμών των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Πλέον μπαίνουμε στο γενικό πληθυσμό. Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 55 έως 59 και τους εκπαιδευτικούς, και το Σάββατο για την ομάδα των 50 έως 54. Επομένως με το άνοιγμα αυτών των ομάδων μπαίνουν στο γενικό πληθυσμό» σημείωσε.

Τέλος, τόνισε πως εκτίμηση της κυβέρνησης είναι πως με βάση την επάρκεια των εμβολίων που θα έχουμε, θα έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός αυτών των ηλικιακών ομάδων και θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάΐο. «Μετά θα μπορούμε να ανοίξουμε την πλατφόρμα και στις ηλικίες κάτω των 50 ώστε να προχωρήσει σε εμβολιασμό τους τον Ιούνιο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This