Κυριακή 9/5/2021

Αντί για προσκύνημα, «κάποιοι» και «κάποιες» σπεύδουν στην Πάτμο για… εμβολιασμό!

Στα μικρά ελληνικά νησιά έχει στηθεί ένα «παράλληλο» εμβολιαστικό πρόγραμμα για τους... πονηρούς που δεν λογαριάζουν λίστες και προτεραιοποιήσεις

Την ώρα που ο κόσμος είναι διχασμένος μεταξύ αυτών που ψάχνουν εναγωνίως να κάνουν εμβόλιο ακόμα και παράτυπα -και στρεσάρονται από την αναμονή λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε εμβόλια- και εκείνων που θεωρούν πως μπορεί να κρύβουν επικίνδυνες παρενέργειες και γι’ αυτό αποφεύγουν να τα κάνουν, στα μικρά ελληνικά νησιά που έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες καταφεύγουν κάποιοι… πονηροί από την πρώτη κατηγορία.

Έτσι μαθαίνουμε, για παράδειγμα, πως στους καταλόγους που έχει συντάξει το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Πάτμου με αυτούς που μπορούν να εμβολιαστούν (με μια απλή δήλωση μπαίνει κάποιος στους καταλόγους σε αυτά τα νησιά) βρέθηκε και μια πολύ γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος, η οποία διατηρεί σχέση με… εφοπλιστή με μεγάλη ακίνητη περιουσία στο νησί!

«Παράλληλο» εμβολιαστικό πρόγραμμα

Εν τω μεταξύ, καθώς τα περισσότερα εμβόλια που έχουν πάει σε αυτά τα νησιά είναι της Pfizer και χρειάζονται βαθιά κατάψυξη, κάθε μέρα αποψύχονται όσα αντιστοιχούν στον προγραμματισμένο αριθμό πολιτών προς εμβολιασμό και δεν μπορούν να ξαναμπούν στην κατάψυξη αν δεν διατεθούν. Χαλάνε. Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για τα εμβολιαστικά κέντρα στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επισήμως, τα εμβόλια αυτά, τα αδιάθετα, πρέπει να διοχετεύονται για τον εμβολιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αλλά πού να βρεις φαντάρο ή αστυνομικό να περνάει έξω από το εμβολιαστικό κέντρο; Κάπως έτσι έχει στηθεί ένα παράλληλο εμβολιαστικό πρόγραμμα με όσους έχουν πάρει χαμπάρι την κατάσταση -είτε μόνοι τους, είτε έπειτα από ειδοποίηση φίλων γιατρών- και περιμένουν στις ανεπίσημες ουρές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ