Κυριακή 9/5/2021

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων για το Πάσχα – Αύριο οι κρίσιμες ανακοινώσεις

Οι εισηγήσεις τους θα χαράξουν τον «οδικό χάρτη» βάση του οποίου θα κινηθούμε φέτος

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα Τρίτη η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, με στόχο να καταλήξουν στις οριστικές εισηγήσεις τους για τις ημέρες του Πάσχα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τηλεδιάσκεψη της ολομέλειας της επιτροπής, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιολογήσουν τα νεότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας, αναμενόταν να ξεκινήσει στις 16:30, ενώ, κατόπιν των εισηγήσεων των ειδικών, θα ακολουθήσουν αύριο Τετάρτη οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τον «οδικό χάρτη» με βάση τον οποίο θα περάσουμε το φετινό Πάσχα.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στο 5,23%, δηλαδή μια μονάδα πιο κάτω από το 6,3% που ήταν στο τέλος Μαρτίου. Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει είναι ότι δεν παρατηρείται αντίστοιχη πτωτική τάση στον αριθμό των εισαγωγών, και άρα των νοσηλειών. Σήμερα, περισσότεροι από 5.500 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι 847 είναι διασωληνωμένοι, με τους 40 να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. 

Ανησυχητικά, εξάλλου, είναι και τα στοιχεία από τα λύματα, ειδικά στην Αττική, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου. Οι πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν πως τα κρούσματα στα Λύκεια έχουν αυξηθεί κατά πολύ, καθώς σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο τεστ που έγιναν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς βγήκαν 1.550 θετικά.

*φωτό αρχείου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ