Μαθήτριες από τη Νάουσα έφτιαξαν ρομπότ που… διπλώνει τα ρούχα!

Επιστράτευσαν τη φαντασία και τις γνώσεις τους

Must Read

«Σωτήρες» κάθε… νοικοκυράς φιλοδοξούν να γίνουν τέσσερις μαθήτριες από τη Νάουσα, απαλλάσσοντάς τες από το κουραστικό δίπλωμα των ρούχων!

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι μαθήτριες της α΄ και β΄ γυμνασίου παρατήρησαν πόσο απαιτητικά και χρονοβόρα είναι το μάζεμα και το δίπλωμα των ρούχων, και αποφάσισαν να βρουν μια λύση που θα τις ανακουφίσει. Ετσι, άρχισαν «σαφάρι» στο διαδίκτυο για να βρουν ιδέες και προτάσεις όσον αφορά το δίπλωμα των ρούχων. Ωστόσο δεν έβρισκαν οδηγίες πώς να κατασκευάσουν μια συσκευή και, μάλιστα, δουλεύοντας εξ αποστάσεως λόγω καραντίνας.

Γνώσεις και φαντασία

Το πρόβλημα ξεπεράστηκε επιστρατεύοντας τη φαντασία και τις γνώσεις τους στην Πληροφορική, ενώ είχαν τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους και του εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Έτσι, σήκωσαν μανίκια και άρχισαν τη δουλειά. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε και τελικά η ομάδα παρουσιάζει την εφεύρεσή της στο 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά έως την ερχόμενη Παρασκευή. «Πάνω στη συσκευή τοποθετείται ένα μπλουζάκι και οι βραχίονες διπλώνουν πρώτα τη μια πλευρά και μετά την άλλη, και στο τέλος διπλώνουν το μπλουζάκι στη μέση» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπαιδευτικός Βασιλική Λαζάρου, η οποία υποστήριξε την προσπάθεια της Αντωνίας Ίντου, της Βάλιας Καρυπίδου, της Μαριλένας Πάζη και της Μαρίας Χατζηιωαννίδου από το Γυμνάσιο Κοπανού και το 2ο Γυμνάσιο Νάουσας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητέρα για δεύτερη φορά η Ισμήνη Νταφοπούλου-Το φύλο του μωρού

Η πρώην Σταρ Ελλάς, Ισμήνη Νταφοπούλου έγινε μητέρα για δεύτερη φορά και το ανακοίνωσε η ίδια μέσα από τον...

More Articles Like This