Η καραντίνα μετέτρεψε σε… «αστρονόμους» τους Έλληνες

Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις τηλεσκοπίων στις ημέρες του lockdown

Must Read

Σε φανατικούς λάτρεις του… έναστρου ουρανού φαίνεται πως μετέτρεψε τους Έλληνες το πολύμηνο lockdown, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσάμπουρα, ιδρυτή της μεγαλύτερης εταιρίας εισαγωγής και διανομής αστρονομικού εξοπλισμού στα Βαλκάνια, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Οπως λέει, η αύξηση των πωλήσεων κατά 20% στα τηλεσκόπια, εκτός από την πανδημία, οφείλεται και σε μερικά σημαντικά αστρονομικά φαινόμενα, όπως η σύνοδος Δία – Κρόνου κοντά στα Χριστούγεννα, η εγγύτητα του Άρη με τη Γη το περασμένο φθινόπωρο, σε απόσταση που έκανε εφικτή την παρατήρηση των πόλων του με ένα απλό τηλεσκόπιο, και το πέρασμα ενός νέου κομήτη τον Ιούλιο. Οπως δείχνουν τα στοιχεία, η παρατήρηση των πλανητών δεν αποτελεί σπορ μονάχα για τους ενήλικες, αλλά είναι κάτι που ενδιαφέρει πολύ και τα παιδιά.

«Sold out» τα Χριστούγεννα

«Τα παιδικά τηλεσκόπια ήταν τα Χριστούγεννα “sold out” και χρειάστηκε να “κατεβάσουμε” το σάιτ μας από τις 7 έως τις 17 Δεκεμβρίου, γιατί ξεμείναμε από εμπόρευμα» αποκαλύπτει ο κ. Τσάμπουρας και προσθέτει ότι σε μια κοινωνία έντονα καταναλωτική, που οι άνθρωποι έχουν δει, δοκιμάσει και χρησιμοποιήσει τα πάντα, τα τηλεσκόπια παραμένουν κάτι «εξωτικό» και μαγευτικό.

«Οσοι έχουν πιάσει στα χέρια τους τηλεσκόπιο, ξέρουν τι εννοώ όταν μιλάω για κάτι μαγευτικό. Δεν είναι ανάγκη να ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, ένα νεφέλωμα, ένα σμήνος, έναν γαλαξία. Αν βρεις σκοτεινό μέρος με ξάστερο ουρανό, θέλεις δεν θέλεις θα δεις κάτι που σε μαγνητίζει. Στο βόρειο ημισφαίριο, αυτή τη στιγμή, αν πας στο πιο σκοτεινό μέρος της Ελλάδας και έχεις την υπομονή να μετρήσεις τα αστέρια, θα δεις με γυμνό μάτι περίπου 4.000»!

Το μαζικό ενδιαφέρον των Ελλήνων για το Διάστημα επιβεβαιώνει και ο καθηγητής Φυσικής και πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Σταύρος Κουκιόγλου, που, όπως λέει, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχθηκε πολλά μηνύματα από ανθρώπους που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον εξοπλισμό που έπρεπε να προμηθευτούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This