Τρίτη 27/7/2021

Self tests σε δικαστές και δικηγόρους

Υποχρεωτικό στους δικαστικούς λειτουργούς!

Τη διενέργεια δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης σε δικαστικούς λειτουργούς και δικηγόρους προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού μετά το άνοιγμα των δικαστηρίων της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Άμυνας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Επικρατείας, η διενέργεια των τεστ είναι υποχρεωτική για τους δικαστές, τους εισαγγελείς και τους στρατιωτικούς δικαστές, εφόσον οι συγκεκριμένοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης ασκούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία εντός των εγκαταστάσεων των δικαστηρίων, των εισαγγελιών, των στρατιωτικών δικαστηρίων, της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα αρμόδια όργανα διεύθυνσης των δικαστηρίων, των εισαγγελιών, των στρατιωτικών δικαστηρίων, της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων μπορούν, εκτιμώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες, να μην επιτρέψουν σε δικαστές και εισαγγελείς τη φυσική τους παρουσία στα δικαστήρια και εισαγγελίες, εφόσον αυτά δεν έχουν υποβληθεί στη διενέργεια του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου και δεν επιδεικνύουν την δήλωση αποτελέσματος αρνητικού self test ή βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος (rapid test ή PCR test).

Αντίθετα τα self test είναι προαιρετικά για τους δικηγόρους που προσέρχονται στα δικαστήρια, στις εισαγγελίες, στα στρατιωτικά δικαστήρια, στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ, και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον. Η υποβολή του αποτελέσματος γίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία εκδίδει δήλωση αρνητικού ή θετικού αποτελέσματος κατά περίπτωση.

Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ με την κοινή υπουργική απόφαση για τα self test στους δικαστικούς λειτουργούς και δικηγόρου.

ΦΕΚ self test στους δικαστικούς λειτουργούς και δικηγόρους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ