Self tests σε δικαστές και δικηγόρους

Υποχρεωτικό στους δικαστικούς λειτουργούς!

Must Read

Τη διενέργεια δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης σε δικαστικούς λειτουργούς και δικηγόρους προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού μετά το άνοιγμα των δικαστηρίων της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Άμυνας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Επικρατείας, η διενέργεια των τεστ είναι υποχρεωτική για τους δικαστές, τους εισαγγελείς και τους στρατιωτικούς δικαστές, εφόσον οι συγκεκριμένοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης ασκούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία εντός των εγκαταστάσεων των δικαστηρίων, των εισαγγελιών, των στρατιωτικών δικαστηρίων, της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα αρμόδια όργανα διεύθυνσης των δικαστηρίων, των εισαγγελιών, των στρατιωτικών δικαστηρίων, της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων μπορούν, εκτιμώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες, να μην επιτρέψουν σε δικαστές και εισαγγελείς τη φυσική τους παρουσία στα δικαστήρια και εισαγγελίες, εφόσον αυτά δεν έχουν υποβληθεί στη διενέργεια του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου και δεν επιδεικνύουν την δήλωση αποτελέσματος αρνητικού self test ή βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος (rapid test ή PCR test).

Αντίθετα τα self test είναι προαιρετικά για τους δικηγόρους που προσέρχονται στα δικαστήρια, στις εισαγγελίες, στα στρατιωτικά δικαστήρια, στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ, και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον. Η υποβολή του αποτελέσματος γίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία εκδίδει δήλωση αρνητικού ή θετικού αποτελέσματος κατά περίπτωση.

Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ με την κοινή υπουργική απόφαση για τα self test στους δικαστικούς λειτουργούς και δικηγόρου.

ΦΕΚ self test στους δικαστικούς λειτουργούς και δικηγόρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This