«Στήνουν» ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, μία ημέρα πριν από την άφιξη Μητσοτάκη

Must Read

Μπορεί να εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι άνοιγμα της εστίασης και χαλάρωση των μέτρων μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά αυτό που βλέπουν οι Θεσσαλονικείς είναι ότι αυξήθηκαν πάλι οι κλίνες ΜΕΘ στο Nοσοκομείο «Παπαγεωργίου», καθώς οι ανάγκες στις εφημερίες το επέβαλαν.

Οι αριθμοί αγγίζουν ξανά τα όρια του Νοεμβρίου, όταν οι κλίνες για διασωληνωμένους είχαν επεκταθεί και σε άλλους χώρους εκτός από τη ΜΕΘ, κάτι που γίνεται και τώρα. Η εφημερία στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έκλεισε με 36 ασθενείς σε κλίνες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έφταναν τους 20, άρα σχεδόν διπλάσιος αριθμός. Το όριο των κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο είναι 43, όσες είχαν στηθεί στο δεύτερο κύμα, στην περίοδο του Νοεμβρίου, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Αυξημένες παραμένουν και οι εισαγωγές, καθώς κατά τη διάρκεια της εφημερίας εισήχθησαν περίπου 60 άτομα που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Δεδομένης αυτής της κατάστασης, ο επιμελητής α’ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» Χρήστος Παπαστεργίου κάνει έκκληση σε όλους να μη μετακινηθούμε το Πάσχα, να τηρούμε απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας και παράλληλα τονίζει την ανάγκη να καθυστερήσει όσο γίνεται το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Να λύσει το πρόβλημα έλλειψης νοσοκομειακών γιατρών

«Ανησυχούμε με όσα βλέπουμε, παρακαλούμε να μη μετακινηθεί ο κόσμος το Πάσχα, γιατί φοβόμαστε νέα έξαρση», είπε χαρακτηριστικά, τη στιγμή που αποφασίστηκε για αύριο να βρίσκεται ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί νοσοκομεία της πόλης, στα οποία θα λειτουργήσουν νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως το «Παπανικολάου», προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία τους και να φωτογραφηθεί, αλλά θα πρέπει να λύσει και το πρόβλημα έλλειψης νοσοκομειακών γιατρών, που «φωνάζουν» συνέχεια, αλλά κανένας δεν τους ακούει.

Μαζί με τον πρωθυπουργό θα είναι ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, γιατί θα ανακοινωθούν (πάλι) κάποια έργα που τα είχαν προαναγγείλει δύο φορές έως τώρα.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This