Ήρθε η ώρα…

«Να αντικατασταθεί, όπου αυτό ζητείται, το PCR  με το RAPID  test σε όλες τις χώρες της ΕΕ»

Must Read

Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε όλοι ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού θα γίνει όταν υπάρχουν κρατήσεις, δυστυχώς οι μονομερείς ανακοινώσεις με ορισμούς ημερομηνιών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού, δεν αρκούν.

Το «Πράσινο πιστοποιητικό» που σωστά πρότεινε ο Πρωθυπουργός, με την γνωστή βραδύτητα της ΕΕ θα αργήσει με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Οι Αεροπορικές Εταιρείες και οι Τ.Ο. αδημονούν να ξεκινήσουν, αλλά δεν τολμούν με την αβεβαιότητα που επικρατεί και το κυριότερο με την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους ταξιδιώτες, για τον ίδιο λόγο.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι προηγείται η  Υγεία και η Ασφάλεια, όμως και η Οικονομία έχει τα όρια της.

Ασφαλής διακίνηση για όσους δεν νοσούν φωνάζουν όλοι, πως επιβεβαιώνεται αυτό, μόνο με test, βροντοφωνάζουν οι ειδικοί και υιοθετούν οι κυβερνώντες. Με PCR τεστ μέχρι 72 ώρες, η για άλλες χώρες  μέχρι 48 ώρες πριν το ταξίδι.

Δυστυχώς το κόστος τεράστιο, η διαδικασία πολύπλοκη και πολυήμερη, απόλυτα μη πρακτική για ταξίδια, όμως το πιο σημαντικό μη ασφαλής τελικά, διότι όλα τα κρούσματα που ανακοινώνονται τις τελευταίες εβδομάδες θετικά στις πύλες εισόδου, είναι ατυχείς ταξιδιώτες που έκαναν πριν από 72 ώρες για να έχουν το αποτέλεσμα στην ώρα τους για το ταξίδι και στο διάστημα των 3 ημερών ο ιός που «δούλευε» μέσα τους εμφανίστηκε την ημέρα της άφιξης σε ταχεία δοκιμασία αντιγόνων κοινώς rapid test στο αεροδρόμιο (ήταν η εξήγηση που λάβαμε από τα χείλη των ειδικών).

Όμως εάν είχαν κάνει το rapid test  την ίδια ημέρα και μερικές ώρες πριν το ταξίδι, θα ήταν ευκολότερο, γρηγορότερο, πολύ φτηνότερο και το σημαντικότερο δεν θα έμπαιναν στην ταλαιπωρία να περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα  αντί να κάνουν διακοπές.

Όμως τι γίνεται στην επιστροφή τους, με τα σημερινά δεδομένα ότι οι χώρες από όπου αντλούμε τους Τουρίστες μας, ζητούν PCR τεστ όταν επιστρέφουν. Κανένας μα κανένας τουριστικός προορισμός στην χώρα δεν έχει αυτή την δυνατότητα να εκτελέσει τόσα πολλά τεστ χωρίς να ξεχνάμε το υπέρογκο κόστος  που θα επιβαρύνει το Τουριστικό πακέτο.

Όλοι οι Τ.Ο. ενημερώνουν ότι εάν ισχύσει αυτό, θα υπάρξει τεράστια  μείωση της Τουριστικής κίνησης.

Όταν λοιπόν η ταχεία δοκιμασία αντιγόνων (rapid test) αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (η παρακάτω σημείωση είναι από την επίσημη σελίδα της ΕΕ)

Ήρθε η ώρα να μπει  μπροστά (παράλληλα με το πράσινο πιστοποιητικό), η χώρα μας σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες Τουριστικές χώρες για να αντικατασταθεί, όπου αυτό ζητείται, το PCR  με το RAPID  test σε όλες τις χώρες της ΕΕ αλλά και με διακρατικές συμφωνίες στις Τρίτες χώρες που συνεργαζόμαστε.

Ήρθε η ώρα  όμως και αυτό είναι το κυριότερο, να καταλάβουμε όλοι, ότι εάν η χώρα μας δεν επανέλθει στην «Πράσινη Ζώνη’» να μην περιμένουμε Τουρίστες.

*Πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Α΄ Αντιπρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ-Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού και Δνων Σύμβουλος της KOSMOS TRAVEL ΕΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This