Η ιστορία των Ποντίων: Από τη ρωμαϊκή εποχή στον 19ο αιώνα

Αφηγείται ο «Φάρος» Ποντίων Πατρών

Must Read

Η ιστορία του Πόντου συνεχίζεται για ακόμη μία εβδομάδα μέσα από το ντοκιμαντέρ «Φάρος Ιστορίας», που έχει δημιουργηθεί από το σύλλογο «Φάρο» Ποντίων Πατρών και προβάλλεται στο Ioanian Channel.

Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο επεισόδιο, η ιστορία των Ποντίων είναι μεγάλη και ξεκινάει από αρχαίων χρόνων και ένα μόνο επεισόδιο λοιπόν δεν θα έφτανε να την καλύψει αφού μόλις που κάλυψε το διάστημα έως τη ρωμαϊκή εποχή.

Τώρα συνεχίζουμε από την Ρωμαιοκρατία. Αν και υπό ρωμαϊκή διοίκηση, οι Έλληνες του Πόντου δεν έχασαν τα στοιχεία τους, δηλαδή τη γλώσσα, τον πολιτισμό, αλλά και τη θρησκεία τους. Πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό είχε η Τραπεζούντα που αυτοδιοικούνταν και προόδευε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This