Κυριακή 9/5/2021

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Αιγύπτιος κατηγορούμενος για κατασκοπεία στην Κω – Δηλώνει ελαιοχρωματιστής (video)

Δηλώνει αθώος λέγοντας ότι έκανε εργασίες στο φυλάκιο Φωκάς

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα προέκυψε για την υπόθεση του Αιγύπτιου που συνελήφθη στην Κω για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας. Έτσι, μετά την απολογία του δεν αποφασίστηκε προφυλάκιση (όπως ζήτησε ο εισαγγελέας), αλλά κατ’ οίκον περιορισμός για τον 43χρονο (ο ανακριτής εισηγήθηκε να μείνει ελεύθερος).

Για τον Αιγύπτιο έχει σχηματιστεί ακόμα δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης διαμονής, καθώς μετέφερε δύο γυναίκες από τη Συρία με πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο, με σκοπό να φύγουν για το εξωτερικό, ενώ έχει ζητηθεί και η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Κατά την απολογία του ο 43χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι ελαιοχρωματιστής και αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι βρέθηκε στη στρατιωτική εγκατάσταση που φωτογράφησε, για εργασίες και πως οι στρατιώτες ήξεραν τι έκανε και μάλιστα ήταν κάποιο και παρόντες κατά την εργασία του.

Ο επικεφαλής του εργοταξίου επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του ότι είχε μεταφέρει τον 43χρονο και έναν ακόμα για να βάψουν χώρους του φυλακίου Φωκάς της Κω.

Παρόλα αυτά, ο Αιγύπτιος δεν παρέδωσε το τηλέφωνό του (στο οποίο υπήρχαν τρεις φωτογραφίες και τρία βίντεο) στον Στρατό όταν του ζητήθηκε.

«Τα στοιχεία αυτά αποτελούν δεν κρατικά απόρρητα, δεν είχε σκοπό να τα προωθήσει σε κάποιους. Βρίσκονταν νόμιμα στο χώρο, καθώς εργάζονταν εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα, όπου και κατέγραψε τις εικόνες. Ό,τι απεικονίζεται μπορεί να το δει ο κάθε ένας από τους πολίτες, που κυκλοφορεί στους συγκεκριμένους δρόμους και σε όλο το νησί. Είναι γενικές φωτογραφίες δεν υπάρχει κάτι παράνομο σε αυτό», υποστήριξε ο συνήγορος του 43χρονου, Δημήτρης Δρόσος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ