Σφίγγει η «μέγγενη» ενόψει Πάσχα: Νέα μέτρα για μετακινήσεις και βεβαιώσεις

Η διάρκεια ισχύος όλων των μετακινήσεων (εκτός από αυτών προς τη μόνιμη κατοικία) θα είναι 48 ώρες.

Must Read

Οι έλεγχοι στις εξόδους των μεγαλουπόλεων έχουν ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με την κυβέρνηση, η οποία θέλει να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ιδιαίτερα ενόψει Πάσχα. Γι’ αυτό και δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ μετα νέα μέτρα (σε ισχύ έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου) που αφορούν τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις και τις βεβαιώσεις που απαιτούνται.

Σε ότι αφορά τη μετάβαση από και προς την εργασία, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά με βεβαιώσεις από την «ΕΡΓΑΝΗ» (μόνο για τους μισθωτούς που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας), ενώ θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα στους ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς τη συγκεκριμένη βεβαίωση.

Θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων την περίοδο του Πάσχα, ενώ οι λόγοι υγείας απαιτούν βεβαίωση αποκλειστικά από δημόσια υγειονομική αρχή.

Αν υπάρχει περίπτωση κηδείας, οι Αρχές απαιτούν από όσους θέλουν να μετακινηθούν, να έχουν την ληξιαρχική πράξη θανάτου του ατόμου.

Για όσους επιθυμούν να μεταβούν στη μόνιμη κατοικία τους, αν αυτό επιβεβαιώνεται από το Ε9, θα πρέπει να το πράξουν μια φορά και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν.

Επιτρέπεται η μετακίνηση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, με υποχρεωτική επίδειξη, στην περίπτωση διαζυγίου αμετάκλητης δικαστικής απόφασης ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, στην περίπτωση διάστασης υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και εγ) και σε κάθε περίπτωση, πρόσφορα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου, όπως τίτλο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο.

Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα πρόκειται να ανακοινωθούν, η διάρκεια ισχύος όλων των μετακινήσεων (εκτός αυτών προς τη μόνιμη κατοικία) θα είναι 48 ώρες.

Στα 300 ευρώ θα είναι το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, ενώ στα 500 ευρώ για ψευδή δήλωση και αν διαπιστωθεί διπλή παράβαση, θα πάει αθροιστικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις, ενώ στην τακτική ενημέρωση στις 18:00, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης θα εξειδικεύσουν τους γενικότερους περιορισμούς που θα τεθούν σε ισχύ για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This