Τετάρτη 4/8/2021

«Βόμβες» από Εξαδάκτυλο και Παγώνη! «Αδειάζουν» την κυβέρνηση για τη σκανδαλώδη τροπολογία της ασυλίας των λοιμωξιολόγων (video)

Αποποιείται των προνομίων ο πρόεδρος του ΠΙΣ - Για διχασμό στην ιατρική και νοσηλευτική κοινότητα κάνει λόγο η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών

Σάλο έχει προκαλέσει από χθες η σκανδαλώδης τροπολογία της κυβέρνησης για την ασυλία και το ακαταδίωκτο των τριών επιτροπών του υπουργείου Υγείας που εισηγούνται μέτρα για την διαχείρηση της πανδημίας και στις οποίες συγκαταλέγονται και κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με τη νέα τροπολογία τα μέλη των επιτροπών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για την γνώμη που διατύπωσαν ή την ψήφο που έδωσαν σε θέματα που αφορούν την υγειονομική κρίση στη χώρα μας.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων, για την τροπολογία που αφορά την ασυλία των επιτροπών η οποία εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους της ΝΔ, δεν άργησαν να εκφράσουν την διαφωνία τους με την απόφαση, ακόμα και τα… ίδια τα μέλη των επιτροπών των Ειδικών.

Εξαδάκτυλος: «Αποποιούμαι των προνομίων»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κράτησε αποστάσεις από το «συγχωροχάρτι» που έδωσε η κυβέρνηση στους Ειδικούς ανακοινώνοντας ότι ο ίδιος αποποιείται των προνομίων γιατί αυτά ορίστηκαν μόνο για τα μέλη της επιτροπής και όχι για το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Open ξεκαθάρισε: «Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από τον Μάρτιο του 2020 ζητούσε μία πρόνια ασυλίας για όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση του COVID. Πρόνια θεωρούμε δίκαιη και λογική και υπάρχει σε άλλες χώρες του κόσμου, όπως η Αμερική, ο Καναδάς και η Αυστραλία. Ειδικά για την πανδημία. Η χθεσινή ρύθμιση είναι λογική και αναγκαία, αλλά ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αποποιούμαι αυτού μέχρι να καλυφθεί και ο τελευταίος γιατρός και νοσηλευτής». Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πιέσεις από την κυβέρνηση να ανοίξουν δραστηριότητες τη στιγμή μάλιστα που οι επιστήμονες κρίνουν ότι αυτά τα ανοίγματα είναι επικίνδυνα, ωστόσο αρνήθηκε ότι η επιτροπή έχει υποκύψει σε αυτές τις «παραγγελίες».

Παγώνη: «Κανένας δεν μας φοβίζει»

«Βόμβες» έριξε για την «ασυλία» που προσέφερε η κυβέρνηση μόνο στα μέλη των επιτροπών και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη τονίζοντας ότι η ιατρική κοινότητα δεν έχει ανάγκη το ακαταδίωκτο: «Εγώ ως πρόεδρος του ανωτάτου πειθαρχικού θα σας πω τα εξής: Οι γιατροί κάθε μέρα έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά. Η ιατρική κοινότητα δεν έχει ανάγκη το ακαταδίωκτο γιατί έχει προσωπική, επιστημονική άποψη και είναι τεκμηριωμένη.  Κανένας δεν μας φοβίζει και κανείς δεν θα μας φοβίσει να πούμε την άποψή μας» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες αν χρειαστεί μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους στο δικαστήριο σε οποιοδήποτε περιστατικό μπορεί να προκύψει:

«Η επιτροπή, οι συνάδελφοί μου, έχουν άποψη επιστημονική, την τεκμηριώνουν και τέλος. Αυτό σημαίνει διαχωρισμός ιατρικής κοινότητας. Όταν εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια περιστατικά και βρισκόμαστε στα δικαστήρια και πηγαίνουμε στα δικαστήρια, τοποθετούμαστε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» δήλωσε η κα Παγώνη τονίζοντας ότι η απόφαση – σκανδαλο προκαλεί διαχωρισμούς στην ιατρική κοινότητα: «Δεν μπορεί να υπάρχει τροπολογία για συγκεκριμένη ομάδα. Δεν το είχαν ανάγκη. Δεν χρειαζόταν να γίνει αυτή η ιστορία. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούμε πως δεν έπρεπε να γίνει. Δεν μπορεί να γίνεται διαχωρισμός στην ιατρική κοινότητα», δήλωσε και κάπου εκεί, οι παρουσιαστές της εκπομπής «Αταίριαστοι» έσπευσαν να την αποχαιρετήσουν….

Διαβάστε ακόμα:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ