24/5/2022

Εθνομηδενιστικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με στόχο να «ξεπεράσουν» τον εθνοκεντρισμό στο ελληνικό σχολείο! 

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Επιμορφωτικό πρόγραμμα με ακραίες απόψεις πολυπολιτισμικότητας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Πλύση εγκεφάλου σε εκπαιδευτικούς, προκειμένου να γίνουν συνεργοί στη μετατροπή της πατρίδας μας από έθνος-κράτος σε πολυπολιτισμικό μόρφωμα, κάνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια.

  • Από τον Δημήτρη Παπαγεώργιου

Συγκεκριμένα, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς εμποτισμένα με τις πλέον ακραίες απόψεις περί «πολυπολιτισμικότητας» και «διαπολισμικότητας» διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που προφανώς με τον τρόπο αυτό θεωρεί ότι «συμπληρώνει» τη δουλειά κυβερνητικών παραγόντων, που ιδρύουν μουσουλμανοχώρια στις ακριτικές περιοχές της χώρας, αφού, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, σκοπός τους είναι να «υπερβούν τον εθνοκεντρισμό» του ελληνικού σχολείου και να τον αντικαταστήσουν με τις επιταγές της «διαπολιτισμικότητας».

Παραβιάζοντας την ίδια τη συνταγματική επιταγή, που ζητά από το εκπαιδευτικό μας σύστημα να διαμορφώσει Έλληνες και χριστιανούς, τα σεμινάρια αυτά έχουν ως στόχο την προώθηση της «διαπολιτισμικότητας» και τη μετατροπή της χώρας μας σε «χώρο».

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι καταπολεμά την παράνομη μετανάστευση, οι μηχανισμοί που εμπλέκονται με την «ενθάρρυνσή» της συνεχίζουν να λειτουργούν απρόσκοπτα, έχοντας ως σκοπό να μετατρέψουν την ελληνική κοινωνία σε πολυπολιτισμική. Δηλαδή σε κοινωνία στην οποία θα «συνυπάρχουν» ποικίλες ομάδες, με διαφορετικά εθνικά, εθνοτικά και πολιτισμικά στοιχεία.

Με απλά λόγια, δηλαδή, προωθείται η εγκατάσταση συμπαγών σουνιτικών ομάδων ακόμη και στις εθνικά ευαίσθητες περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Θράκης, όπου το υπουργείο Μετανάστευσης δημιουργεί τα περίφημα «μουσουλμανοχώρια-ΚΥΤ».

Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι, όπως φαίνεται, τα σεμινάρια αυτά είναι και μοριοδοτούμενα, κάτι που σημαίνει ότι προωθούνται από την πολιτική ηγεσία, που ζητά από τους εκπαιδευτικούς να «επιμορφωθούν».

Ετερότητα, αποδοχή

Ο λόγος για το σεμινάριο με τίτλο «Διαπολιτισμική εκπαίδευση: ετερότητα, αποδοχή, ένταξη και σχολείο», που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με στόχο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, την «κατανόηση των σύγχρονων πολυπολιτισμικών συνθηκών που διαμορφώνονται στη χώρα γενικότερα και στην ελληνική εκπαίδευση ειδικότερα».

Φυσικά, δεν είναι μόνον η κατανόηση των συνθηκών που στοχοθετείται, αλλά και η «αποδοχή της αναγκαιότητας εμπλουτισμού των επιστημονικών γνώσεων και των διδακτικών παρεμβάσεων, με έμφαση στην αντιρατσιστική και αντιξενοφοβική διδασκαλία, ώστε να καταστούν ικανές/οί να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις των πολυπολιτισμικών τάξεων, και μάλιστα των τάξεων υποδοχής, και στις ανάγκες των παιδιών από διαφορετικά πολιτισμικά, εθνικά, θρησκευτικά κ.λπ. περιβάλλοντα».

Δεν κρύβονται

Όμως, το πλέον σοκαριστικό είναι το κομμάτι στο οποίο, δίχως να κρύβονται οι εθνομηδενιστές, που -όπως φαίνεται- έχουν κατακλύσει την ελληνική ανώτατη παιδεία, περιγράφουν τον στόχο τους να «ξεπεράσουν» τον εθνοκεντρισμό στο ελληνικό σχολείο, προκειμένου να τον αντικαταστήσουν με τις πολυπολιτισμικές φαντασιώσεις τους.

Γράφουν συγκεκριμένα τι ακριβώς θα «διδάξουν» στην τρίτη ενότητα του μαθήματος, που ονομάζεται «Η έννοια της ταυτότητας: ατομική, συλλογική: εθνοτική, εθνική, πολιτισμική κ.λπ. – Υπερβαίνοντας τον ρατσισμό, εθνοκεντρισμό, τα στερεότυπα, τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις», πώς θα επιμορφώσουν τους Έλληνες εκπαιδευτικούς «να προτάσσουν την αποδοχή της ετερότητας και την υπέρβαση του εθνοκεντρισμού ως δεσπόζουσες αξίες του σύγχρονου σχολείου και σε αυτή τη βάση να αναπτύσσουν και να βελτιώνουν τις διδακτικές τους παρεμβάσεις, καθώς και τις λοιπές τους δραστηριότητες».

Στοχεύσεις που είναι σαφές ότι έρχονται σε αντίθεση με  άρθρο του Συντάγματος, που έχει εντελώς διαφορετικές στοχεύσεις και στο οποίο τονίζεται: «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Αντί όμως να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο πρόσταγμα του Συντάγματος, προτιμούν να κάνουν κατήχηση στα «ευαγγέλια» της πολυπολιτισμικότητας.

Θέλουν νέα βιβλία Ιστορίας, Γλώσσας, Θρησκευτικών

Προκειμένου να θεμελιωθεί ως «αναγκαιότητα» η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από το πρόγραμμα και στην κατήχησή τους σε παραμέτρους οι οποίες έρχονται σε αντίθεση ακόμη και με τις βασικές αρχές της «ενσωμάτωσης» των μεταναστών, καθώς, όπως τονίζεται, κύριες αρχές του «διαπολιτισμικού αναλυτικού προγράμματος» είναι η αποδοχή όλων των κουλτούρων και υποκουλτούρων και της νέας πολιτισμικής πραγματικότητας και της δυναμικής της στις χώρες υποδοχής.

Τι σημαίνει αυτό, με απλά λόγια; Οτι στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα που οραματίζονται ο καθηγητής, ο δάσκαλος και το εκπαιδευτικό σύστημα θα είναι αυτά που θα καλούνται να προσαρμοστούν στις διάφορες «κουλτούρες και υποκουλτούρες», που μαζικά εισάγονται στη χώρα μας κυρίως από χώρες του σουνιτικού Ισλάμ.

Αυτό ακριβώς που έχει αποτύχει όπου έχει επιχειρηθεί να εφαρμοστεί και έχει οδηγήσει σε τραγωδίες -όπως στη Γαλλία- έρχονται τα «φωτισμένα μυαλά» του Πανεπιστημίου Αιγαίου να το «διδάξουν» στους Έλληνες εκπαιδευτικούς.

Και δεν μένουν μόνον εκεί: Μέρος της διδασκαλίας είναι και πώς πρέπει να αλλάξουν τα εγχειρίδια που χρησιμοποιούνται στα σχολεία, προκειμένου, αντί να παρουσιάζουν την ιστορική αλήθεια, «να επισημαίνουν, εκτός από τις διαφορές, και τις ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις διάφορες πολιτισμικές ομάδες και στους λαούς». Σας θυμίζει κάτι;

Προφανώς, ο στόχος είναι συγκεκριμένος: Τα γνωστικά πεδία της Ιστορίας, της Γλώσσας, των Θρησκευτικών, όπως θα περίμενε κανείς. Δηλαδή όλα τα δομικά στοιχεία που αποτελούν την ταυτότητα ενός λαού καλούνται να προσαρμοστούν στις ανάγκες της «διαπολιτισμικότητας».

Τα προαναφερθέντα -από ό,τι φαίνεται- όσο διατηρούν τα εθνοκεντρικά χαρακτηριστικά τους αποτελούν στόχους των εθνοαποδομητών, που έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

Μάθε πώς κερδίζεις πληρώνοντας το λογαριασμό ρεύματος ή φυσικού αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευλογιά των πιθήκων: Ποιοι θα εμβολιαστούν – Τι αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Οι ειδικοί συγκλίνουν στον εμβολιασμό των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους

Εξαφάνιση Θύμιου Μπουγά: Έρευνες στον Πύργο πραγματοποιεί η ΕΜΑΚ – Έκκληση σε Πλεύρη κάνει ο δικηγόρος της οικογένειάς του

Άφαντος παραμένει ο Θύμιος Μπουγάς, ο οποίος έχει συγκινήσει όλη τη χώρα. Η αγωνία...

Τα ανακαινισμένα παιδιατρικά νοσοκομεία μέσα από τα μάτια των παιδιών

Διαδικτυακή ξενάγηση στις σύγχρονες και φιλόξενες εγκαταστάσεις που παρέδωσε ο ΟΠΑΠ Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια σκληρής...

Ένα είναι το κρούσμα λέπρας, λέει το Υπουργείο Υγείας

Ένα παραμένει το κρούσμα λέπρας στη χώρα μας, καθώς υπήρξε σύγχυση πληροφοριών με το...

Ηράκλειο Κρήτης: Φωτιά σε υπόγειο πολυκατοικίας – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου εκδηλώθηκε φωτιά στην λεωφόρο...

Εύβοια: Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου Απάτσι

Ελικόπτερο Απάτσι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησε νωρίτερα  αναγκαστική προσγείωση στην Εύβοια, ενώ σήμανε συναγερμός...

Ο ΑΔΜΗΕ για την περσινή πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Η φωτιά προκάλεσε το βραχυκύκλωμα και όχι το αντίθετο

Η φωτιά και οι καπνοί προκάλεσαν το βραχυκύκλωμα στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ και όχι...

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας – 24ωρη απεργία των εργαζομένων στους Δήμους

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (ΠΟΕ - ΟΤΑ) κήρυξε σήμερα πανελλαδική 24ωρη...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι κρατούμενες στον Κορυδαλλό την χλευάζουν – «Μάνο αγάπη μου έλα πάρε με από εδώ»

Λεπτομέρειες για την ζωή της Ρούλας Πισπιρίγκου στην φυλακή έρχονται στο φως της δημοσιότητας.Φαίνεται...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένη ξανά η Αθηνά Ωνάση – Αυτός είναι ο άνδρας που έκλεψε την καρδιά της

«Φωτιές» έχουν ανάψει τα ξένα δημοσιεύματα που θέλουν την...

«Άγριες μέλισσες»: Αυτό είναι το φονικό φινάλε

Στις 7 Ιουλίου ολοκληρώνονται έπειτα από τρία χρόνια επιτυχίας...

Μωβ μέδουσα της Μεσογείου: Σε έξαρση το φετινό καλοκαίρι – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μεγάλη έξαρση της μωβ μέδουσας (Pelagia noctiluca), αναμένεται εφέτος...

Βαρύ πένθος για την οικογένεια Ζουγανέλη

Στιγμές πένθους και θρήνου περνάει η οικογένεια Ζουγανέλη.Με μια...

Προσοχή! Αυτή είναι η νέα αυστηρή προειδοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ποιο μήνυμα δεν πρέπει να ανοίξετε για να μην πέσετε θύματα των... μετρ της απάτης!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ