Παρασκευή 30/7/2021

Άδωνις Γεωργιάδης: «Την εβδομάδα που ανοίγει η εστίαση η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 23:00»

Διευκρινίσεις αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας από εδώ και στο εξής έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Βδομάδα αρχίζει στις 22:00, ενώ από τις 3 Μαϊού, οπότε και θα ανοίξει η εστίαση, η απαγόρευση θα αρχίζει στις 23:00, είπε.

Αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων, τα οποία θα κλείνουν στις 23:00 το βράδυ, εξήγησε ότι όσοι μένουν κοντά στο εστιατόριο θα μπορούσαν να φύγουν εκείνη την ώρα, αλλά όσοι μένουν μακριά, πρέπει να κάνουν το «κουμάντο» τους για να μη φύγουν από το όριο. «Σήμερα η αγορά θα είναι ανοιχτή και πιστεύω θα πάει πολύ καλά» σημείωσε και εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς όπως είπε, στο πέρασμα που έκανε σε πολλά μαγαζιά σε εμπορικά κέντρα, τα μέτρα τηρούνταν με ευλάβεια. «Πήγαν όλα όπως έπρεπε να πάνε» ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα τόνισε πως αν από την άλλη βδομάδα που ανοιγουν οι πλατφόρμες και για άλλες ηλικίες πάμε να εμβολιαστούμε μαζικά, σε 15-20 ημέρες «η ζωή μας θα είναι διαφορετική, πολύ πιο ελεύθερη και η πανδημία θα πέσει».

Μέτρα στήριξης

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ανέφερε «συνεχίζουμε να στηρίζουμε εστίαση και αφού ανοίξουν δίνουμε από την αναπτυξιακή τράπεζα 500 εκατ ευρώ δάνεια χαμηλότοκα για επενδυτικούς σκοπούς, κάνουμε μόνιμη μείωση φόρων , μειώνουμε προκαταβολή φόρων – εισφορά αλληλεγγύης- ασφαλιστικές εισφορές όλα αυτά στην πραγματικότητα σε μόνιμη βάση, πληρώνουμε μέχρι την Μ. Πέμπτη που έρχεται την επιστρεπτέα 7 όπου θα πάρουν 55.000 επιχειρήσεις της εστίασης περίπου 170 εκατ. ευρώ για να μπορούν να ξεκινήσουν, ξεκινάμε αμέσως μετά στις 10 Μαίου την πλατφόρμα για να πάρουν οι επιχειρήσεις της εστίασης 330 εκατ . ευρώ, το 7% του τζίρου τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ