Παρασκευή 25/6/2021

Χωρίς καραντίνα οι (εμβολιασμένοι) επισκέπτες από ακόμη 6 χώρες!

Υποχρεωμένα να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ 72 ωρών και τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω

Όσο πλησιάζουμε στην επίσημη ημερομηνία ανοίγματος του τουρισμού, τόσο αυξάνεται ο αριθμός των χωρών, οι πολίτες των οποίων θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς την υποχρέωση καραντίνας, εφόσον είναι εμβολιασμένοι ή διαθέτουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών.

Συγκεκριμένα, με βάση τις νέες αεροπορικές οδηγίες (Notams) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), οι πολίτες της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϋλάνδης, της Ρουάντας και της Σιγκαπούρης θα μπορούν, πλέον, να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς επταήμερη καραντίνα. Υπενθυμίζεται πως ήδη χωρίς καραντίνα εισέρχονται στην επικράτεια οι επιβάτες (μόνιμοι κάτοικοι) των χωρών της Ε.Ε., της Συνθήκης Σένγκεν, του Ην. Βασιλείου, των ΗΠΑ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ, εφόσον είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό PCR τεστ Covid-19 72 ωρών.

Επιπλέον, ειδικά οι ταξιδιώτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας, θα μπορούν στο εξής να καταφθάνουν στην Ελλάδα μέσω εννέα συνολικά αεροδρομίων, αντί τριών που ίσχυε μέχρι σήμερα (προστίθενται, δηλαδή, και τα αεροδρόμια Κέρκυρας, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Χανίων, πέρα από τους αερολιμένες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου), εφόσον, βέβαια, είναι εμβολιασμένοι και παρουσιάσουν και αρνητικό τεστ.

Να σημειωθεί ότι η υποχρέωση παρουσίασης αρνητικού τεστ 72 ωρών περιλαμβάνει γενικά και τα παιδιά άνω των 5 ετών που θα επισκέπτονται τη χώρα μας.

Πτήσεις εσωτερικού

Σε ό,τι αφορά δε στις πτήσεις εσωτερικού, εξακολουθούν, ουσιαστικά, να απαγορεύονται, δεδομένου πως μέχρι τη Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρα 06:00 το πρωί θα επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις.

Οι νέες οδηγίες για τις πτήσεις εξωτερικού θα ισχύουν έως τη Δευτέρα 3 Μαΐου και ώρα 06:00 το πρωί, ενώ για όλες τις αεροπορικές οδηγίες ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες Notams.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ