Καλοκαίρι του 2022 «ξεμπερδεύουμε» με τον νέο κορωνοϊό, σύντομα «πέφτουν» οι μάσκες, σύμφωνα με Τσιόδρα – Σύψα!

«Στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης θα καταστραφεί και ο ιός»

Must Read

Για το «τέλος» του νέου κορωνοϊού, αλλά και της μάσκας μίλησαν οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Σύψας, εκφράζοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας Covid-19 σε ημερίδα.

Κατά το καλοκαίρι του 2022, εκτιμά ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ότι θα «τελειώσει» η πανδημία του κορωνοϊού. «Τον Αύγουστο του 2022, όταν θα έχουμε τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, τότε ενδεχομένως θα καταστραφεί και ο ιός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα το μοναδικό όπλο προς την επιστροφή στην κανονικότητα είναι τα εμβόλια. Παράλληλα, μίλησε για τη βρετανική μετάλλαξη που πλέον έχει επικρατήσει στη χώρα μας, τονίζοντας ότι «η βρετανική μετάλλαξη έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Στην ουσία έχουμε μια νέα πανδημία που ξεκίνησε από τη βρετανική μετάλλαξη. Μας χτύπησε ανελέητα».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι

Την ίδια άποψη για τη βρετανική μετάλλαξη έχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως ανέφερε, σε παρέμβασή του στην ημερίδα, αυτή έχει κυριαρχήσει, πλέον, και στην πατρίδα μας ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την δράση των εμβολίων. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι η παραλλαγή Β117, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυριαρχεί και στην πατρίδα μας και για την παραλλαγή αυτή τα εμβόλια δουλεύουν. Η αποτελεσματικότητα τους είναι στο 97%», τόνισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσουν να φορούν μάσκες οι εμβολιασμένοι. Όπως είπε ο καθηγητής, η επιτροπή θα συζητήσει την χαλάρωση των μέτρων κυρίως όσον αφορά τους εμβολιασμένους. Πάντως, με βάση τα συνολικά στοιχεία, η πανδημία δείχνει πτωτική τάση σε όλη τη χώρα, με μοναδική εξαίρεση τη Θράκη.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This