Δημόσιο: Σε πλήρη εφαρμογή από σήμερα το υποχρεωτικό self test σε υπαλλήλους

Eναλλακτικά, οι εργαζόμενοι μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υποβληθούν σε rapid ή PCR test

Must Read

Από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το υποχρεωτικό μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου που δεν εργάζονται με τηλεργασία, αλλά παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, ενώ οι εργαζόμενοι οφείλουν και να δηλώνουν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του ελέγχου.

Η προμήθεια του self tests γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο, ενώ εναλλακτικά οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβληθούν, εάν το επιθυμούν, και σε rapid ή PCR test. Εάν το αποτέλεσμα του self test βγει θετικό, τότε οι εργαζόμενοι μεταβαίνουν εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, εάν οι εργαζόμενοι που είναι υπόχρεοι δεν υποβάλλονται σε έλεγχο ή δεν καταχωρίζουν το αποτέλεσμά του, η εκάστοτε αρμόδια υπηρεσία του φορέα στον οποίο υπηρετούν θα προχωρά στην περικοπή των αποδοχών τους.

Ποιους αφορά το μέτρο

Το μέτρο αφορά το πολιτικό προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, το πολιτικό προσωπικό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων των εποπτευόμενων φορέων τους, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να ελέγχονται μία φορά την εβδομάδα πριν από την προσέλευση στον τόπο εργασίας τους, ενώ το τεστ έχει ισχύ μίας εβδομάδας από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Να σημειωθεί πως, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, από τις 10 Μαΐου θα αυξάνεται σταδιακά το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία στο Δημόσιο και, αντιστοίχως, θα περιορίζεται το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This