Πέμπτη 17/6/2021

Ιωάννινα: Έντονη ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού σε φοιτητές και νέους

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου έκανε λόγο για διάφορα πάρτι που έγιναν σε φοιτητική εστία

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στα Ιωάννινα, καθώς δέκα φοιτητές του πανεπιστημίου, οι οποίοι μένουν στην φοιτητική εστία της πόλης, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Τα τρία πιο πρόσφατα κρούσματα έγιναν γνωστά το Σάββατο. Οι φοιτητές που έχουν νοσήσει βρίσκονται σε καραντίνα και δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν ώστε να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους για το Πάσχα. Στην εστία ισχύουν αυστηρά μέτρα, ενώ το πανεπιστήμιο έχει αναλάβει τη φροντίδα όσων έχουν ασθενήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Ηπείρου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, σύμφωνα με στοιχεία, προκύπτει ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν διάφορα πάρτι στη συγκεκριμένη εστία. Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση για περισσότερη υπευθυνότητα, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες τρεις νεαροί ηλικίας 19 και 20 ετών νοσηλεύονται στις Μονάδες Λοιμωδών του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» επειδή νοσούν με Covid-19. Τα τρία αγόρια τα οποία εμφάνισαν συμπτώματα πριν από λίγες μέρες δεν συνδέονται μεταξύ τους. Και οι τρεις χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, καθώς άρχισαν να εκδηλώνουν πιο βαριά συμπτώματα. Μέχρι στιγμής η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή.

Θετικοί ιερέας και ψάλτης σε χωριό της Κρήτης

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε ένα χωριό της Κρήτης η επιβεβαίωση ότι ο ιερέας της ενορίας βρέθηκε θετικός στον ιό. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ιερέας έκανε τεστ για τον ιό το οποίο έδειξε ότι νοσεί. Μάλιστα, μαζί με τον ιερέα το τεστ έκανε και ο ψάλτης της εκκλησίας ο οποίος βρέθηκε κι αυτός θετικός.

Η εκκλησία του χωριού δεν θα είναι ανοιχτή κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας γιατί θα κλείσει για περίοδο 14 ημερών. Παράλληλα, ο χώρος έχει απολυμανθεί. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο χωριό δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής άλλα κρούσματα, καθώς οι κάτοικοι τηρούν όλα τα μέτρα. Πάντως, όλοι έχουν ενημερωθεί για την εμφάνιση κρουσμάτων στο χωριό ώστε να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί.

*φωτό αρχείου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής