Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα θα «θυμίσουν καλοκαίρι» με την θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 35 βαθμούς Κελίου

Αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Must Read

Με καλοκαιρινή διάθεση θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία, από τη Μεγάλη Παρασκευή και μετά, θα πλησιάσει ή ακόμη και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά, στην Αθήνα τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται θερμοκρασίες έως 30-32 βαθμούς, στην Πάτρα έως 32-36 βαθμούς και στο Ηράκλειο έως 35-38 βαθμούς.

Αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια που θα εναλλάσσεται με αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ κάποια φαινόμενα, τα οποία αναμένονται κυρίως τη Μεγάλη Τετάρτη, θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Την ανάλογη διάθεση όμως μας δίνει και ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μας προϊδεάζει ότι η Μεγάλη Εβδομάδα θα θυμίζει καλοκαίρι.

«ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙΡΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Με τον καιρό να εναρμονίζεται αργά και σταθερά με το ημερολόγιο που δείχνει πλέον προχωρημένη Άνοιξη, αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες ημέρες που θα μας οδηγήσουν στην Ανάσταση του Θεανθρώπου και το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη μετεωρολογική παράμετρος που θα εμφανίζει αξιόλογο ενδιαφέρον για τις επόμενες 5 με 7 ημέρες θα είναι η πορεία της θερμοκρασίας η οποία σιγά σιγά θα θυμίζει καλοκαίρι μιας και αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 30 βαθμούς κελσίου. Κατά τ’ άλλα κάποιες αραιές συννεφιές που ίσως στην πορεία τους αφήσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια – κεντρικά τμήματα δεν θα προβληματίσουν ενώ και οι άνεμοι οι οποίοι θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις δεν θα δημιουργούν προβλήματα σε ξηρά και θάλασσα.

Στον πρώτο μας χάρτη μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία της πολύ θερμής αέριας μάζας (κόκκινες αποχρώσεις) καθώς ξεχύνεται από την Αφρική προς την περιοχή μας ενώ στους επόμενους χάρτες αποτυπώνεται η μέγιστη θερμοκρασία μέρα με τη μέρα η οποία θα ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς κελσίου.

Καλό Πάσχα με υγεία φίλες και φίλοι μου!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This