Τρίτη 22/6/2021

Βορίδης: «Δεν θα έχουμε ΜΑΤ στις εκκλησίες αλλά πρέπει να προσέχουμε»

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Για την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και την προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Προφανώς δεν θα μπούμε σε μια λογική τη Μεγάλη Παρασκευή στον Επιτάφιο, να έχει ΜΑΤ έξω από τις εκκλησίες, δεν πρόκειται να γίνει αυτό, αλλά όλοι μας που θα πάμε στις εκκλησίες Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, να προσέχουμε τους εαυτούς μας» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όπως εκτίμησε ο υπουργός, «δεν πιστεύω ότι θα ανατραπεί ο σχεδιασμός από όσα θα συμβούν το Πάσχα, γιατί ο προγραμματισμός της κυβέρνησης πέραν της αντιμετώπισης της πανδημίας και της λειτουργίας του ΕΣΥ κλπ, υπάρχουν τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης που κυρίως συνδέονται με την ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Άρα δεν υπάρχει επιστροφή, δεν πρόκειται να γυρίσουμε σε νέα περιοριστικά μέτρα, δεν το πιστεύω, αν διερμηνεύω σωστά την επιστημονική κοινότητα, η οποία κοιτά την επιδημιολογική διάδοση και την εξέλιξη του εμβολιασμού και κάνουν τις σχετικές προβολές».

«Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

«Είμαστε στο δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα, προφανώς δεν έχουμε τελειώσει, υπάρχουν περιοριστικά μέτρα που πρέπει να τηρηθούν, χρειάζεται αυξημένη προσοχή, αυτονόητο είναι αυτό, ειδικά καθόλη τη διάρκεια των γιορτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, ενώ πρόσθεσε ότι «νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι η οικονομία δε θα παραμείνει κλειστή γιατί κάποιοι δε θέλουν να εμβολιαστούν, και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Όσοι έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν νοσήσει βαριά»

«Εγώ ελπίζω να εμβολιαστούν όλοι, να δουν τα βασικά στατιστικά που λένε ότι το 85% αυτών που έχουν νοσήσει κι έχουν νοσήσει βαριά, δεν έχουν εμβολιαστεί» πρόσθεσε.

«Ο εμβολιασμός αποδίδει»

«Δεν έχουμε φτάσει σε εκείνη τη φάση στην οποία να πούμε ότι είμαστε απολύτως ασφαλείς και έχουμε φτιάξει το απαιτούμενο τείχος ανοσίας. Σημασία έχει να μπορέσει το σημαντικό μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που επιθυμεί να εμβολιαστεί να εμβολιαστεί» είπε ο κ. Βορίδης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ