Κυριακή 20/6/2021

Μητρόπολη Αθηνών: Ουρές από… ρασοφόρους για rapid test!

Τα είχε πει ο Κολοκοτρώνης...

«Αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας», είχε πει κάποτε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και σήμερα το είδαμε κι αυτό να συμβαίνει στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου ιερείς σχημάτισαν ουρές, προκειμένου να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό, ενόψει των λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας!

Ειδικότερα, έξω από την Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας Κινητές Ομάδες επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, με το προσωπικό να υποβάλλει τους ιερείς και το προσωπικό των ιερών ναών σε rapid test, σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και με στόχο, φυσικά, τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες που ακολουθούν, η ουρά που σχηματίστηκε ήταν μεγάλη, ενδεικτικό της προθυμίας των ανθρώπων της εκκλησίας να πάνε όλα… «κατ’ ευχήν»!

Θυμίζουμε πως, όσον αφορά τη λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, ισχύουν τα εξής:

  • Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ., με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ., και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.
  • Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ (self, rapid ή άλλο).
  • Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και τους λοιπούς περιορισμούς).

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ