Μητρόπολη Αθηνών: Ουρές από… ρασοφόρους για rapid test!

Τα είχε πει ο Κολοκοτρώνης...

Must Read

«Αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας», είχε πει κάποτε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και σήμερα το είδαμε κι αυτό να συμβαίνει στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου ιερείς σχημάτισαν ουρές, προκειμένου να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό, ενόψει των λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας!

Ειδικότερα, έξω από την Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας Κινητές Ομάδες επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, με το προσωπικό να υποβάλλει τους ιερείς και το προσωπικό των ιερών ναών σε rapid test, σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και με στόχο, φυσικά, τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες που ακολουθούν, η ουρά που σχηματίστηκε ήταν μεγάλη, ενδεικτικό της προθυμίας των ανθρώπων της εκκλησίας να πάνε όλα… «κατ’ ευχήν»!

Θυμίζουμε πως, όσον αφορά τη λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, ισχύουν τα εξής:

  • Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ., με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ., και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.
  • Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ (self, rapid ή άλλο).
  • Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και τους λοιπούς περιορισμούς).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This