ΕΣΥ το μεγαλείο σου! Διασωληνωμένοι ασθενείς σε φορεία

Ασφυκτική η κατάσταση λίγο πριν το Πάσχα

Must Read

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο να κάνει έκκληση στους πολίτες για τα προσκυνήματα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και τον εορτασμό του Πάσχα.

«Ο ιός κολλάει όταν ασπάζεται ο ένας μετά τον άλλον τις εικόνες. Ας προσπαθούμε να αποφεύγουμε αυτές τις επισημάνσεις. Κολλάει όταν είμαστε πολλοί μαζί και γλεντάμε. Ειδικά όταν δίπλα μας στα γλέντια, στην εκκλησία υπάρχουν αρνητές του ιού, της μάσκας, των οποίων μάλιστα ήρθε η σειρά τους να εμβολιαστούν και δεν το έπραξαν» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταλογίζει ευθύνες στις εταιρίες για τον πόλεμο που γίνεται με τα εμβόλια. «Ολα τα εμβόλια, όλα τα φάρμακα, μπορεί σε απειροελάχιστη πιθανότητα να προκαλέσουν παρενέργειες. Δεν σημαίνει ότι δεν τα παίρνουμε. Θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο όπως με το εμβόλιο της γρίπης, που δεν ρωτάμε ποιας εταιρίας είναι» εξήγησε ο κ. Γιαννάκος και κάλεσε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν.

Στο μεταξύ, η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία αποτυπώνεται στο γεγονός ότι τα νοσοκομεία Αττικόν, «Γ. Γεννηματάς», Ευαγγελισμός και Κρατικό Νίκαιας έχουν γεμίσει με ράντσα για τα γενικά περιστατικά στις εφημερίες. Το «Αλεξάνδρα» έχει οκτώ ασθενείς σε φορεία στην Παθολογική Κλινική. Το ασύλληπτο, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, είναι ότι η ΜΑΦ είναι γεμάτη με οκτώ διασωληνωμένα γενικά περιστατικά και στην ίδια ΜΑΦ αναγκάζονται να νοσηλευτούν πέντε διασωληνωμένα περιστατικά σε φορεία! Στην Καρδιολογική Μονάδα νοσηλεύονται επίσης οκτώ διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού σε λίστα αναμονής για κανονική ΜΕΘ.

Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής είναι δέκα συν δύο γενικά περιστατικά στο «Γ. Γεννηματάς», έξι στο Σισμανόγλειο, επτά στον Ερυθρό Σταυρό, επτά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, οκτώ στο «Αλεξάνδρα» και ένας στο Θριάσιο. Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, παρά τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ που αναπτύσσονται καθημερινά, 40 διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Μάλιστα, οι ημέρες αναμονής στα 30 εξ αυτών είναι από δύο έως δέκα, ενώ δεκάδες ασθενείς έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας να βρουν κενή κλίνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This