Σάββατο 24/7/2021

Καρχαρίας κόβει βόλτες στο Ναύπλιο! (video)

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν, χθες το απόγευμα, όλοι όσοι έτυχαν να βρίσκονται στην παραλία Καραθώνας του Ναυπλίου, καθώς ένας καρχαρίας εμφανίστηκε να κόβει βόλτες στα ρηχά!

Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, άνδρες του οποίου έσπευσαν στο σημείο, ενώ περαστικοί άρχισαν να βιντεοσκοπούν τον απρόσκλητο επισκέπτη. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για έναν Γλαυκοκαρχαρία, ο οποίος ονομάζεται και Γαλάζιος (λόγω του χρώματος του) που προφανώς οδηγήθηκε στα ρηχά του κόλπου από κάποιο κοπάδι ψαριών που κυνηγούσε για να φάει. Ανήκει στην οικογένεια Καρχαρινίδες, που ζει σε εύκρατες θάλασσες. Αν και συνήθως οκνηροί, μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Οι Γλαυκοκαρχαρίες τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία.

Ο γλαυκοκαρχαρίας είναι ένας λεπτός, πανέμορφος καρχαρίας που κατοικεί σε όλα τα ελληνικά νερά. Πρόκειται για ωκεάνιο είδος που ζει στις ανοιχτές θάλασσες γύρω από νησιά και χερσονήσους και σπάνια πλησιάζει τις ακτές. Μετακινείται αδιάκοπα λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ψάχνοντας για κοπάδια από τόνους, κολιούς, σαρδέλες και άλλα σκομβροειδή που αποτελούν την τροφή του. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το υδροδυναμικό του σχήμα και το έντονο μπλε χρώμα του. Κολυμπά με ταχύτητα που φτάνει τα 30 μίλια ανά ώρα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ