Δευτέρα 21/6/2021

Δερμιτζάκης: «Να μην φορούν μάσκες όσοι έχουν εμβολιαστεί»

Ανέφερε ότι «το καλοκαίρι θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια»

Υπέρ της άρσης περιορισμών αλλά και υποχρεώσεων για όσους έχουν εμβολιαστεί, τάχθηκε ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Μπορούμε να αρχίσουμε να δίνουμε τις ελευθερίες που αξίζουν και είναι ασφαλείς, στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή μια παρέα έξι ατόμων να βρεθεί σε κανονικό χώρο χωρίς να παίρνουν κάποιο μέτρο», προτείνει ο Μανώλης Δερμιτζάκης, προσθέτοντας ότι «όπως έγινε και στις ΗΠΑ, έτσι πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Δεν πρέπει πλέον οι εμβολιασμένοι να είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες».

«Η ασφάλεια έρχεται από το καλοκαίρι»

«Η μείωση των κρουσμάτων είναι σταθερή περίπου στο 10% κάθε εβδομάδα αλλά είναι σχετικά αργός ο ρυθμός. Θα δούμε ωστόσο μείωση και ασφάλεια το καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

«Σημαντικό βήμα το άνοιγμα της εστίασης»

Σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης επεσήμανε ο καθηγητής ότι «έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της κοινωνικοποίησης σε εξωτερικούς χώρους, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε». Πρέπει να δώσουμε κίνητρα που δεν αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και να απελευθερωθεί ο κόσμος που μπορεί, τόνισε σχετικά με τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί.

«Τα εμβόλια δεν είναι κάτι βλαβερό»

«Δηλώσεις του τύπου να προσέχουμε για πάντα και τα καταστροφικά σενάρια αναιρούν αυτό που λέγαμε τόσο καιρό, ότι τα εμβόλια είναι η λύση», είπε ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας για «λογική ρεαλισμού, ούτε επιβράβευσης ούτε και τιμωρίας σε όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο».

«Οι αρνητές πρέπει να καταλάβουν γιατί τα εμβόλια δεν αποτελούν κάτι βλαβερό, ενώ το τιμωρητικό μοντέλο εγείρει αντισώματα προς αυτό που θέλουμε να πετύχουμε», τόνισε και χαρακτήρισε αναγκαίο να υπάρξει συζήτηση και «να απαντηθούν απορίες ώστε ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν πρέπει να ανησυχεί».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ