Πέμπτη 5/8/2021

«Πράσινο φως» στην κυκλοφορία 300 νέων λεωφορείων στην Αθήνα με leasing

Τη μίσθωση των λεωφορείων είχε μπλοκάρει προηγούμενη απόφαση του δημοσιονομικού δικαστηρίου

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη μίσθωση 300 λεωφορείων με τη διαδικασία του leasing για τις αυξημένες συγκοινωνιακές ανάγκες της Αθήνας λόγω του κορωνοϊού.

Η μίσθωση αφορά 90 ντιζελοκίνητα αρθρωτά (με ρυμουλκό) μήκους 18 μέτρων και 210 κανονικά (διαξονικά) λεωφορεία 12 μέτρων. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι τριετής και συνολικής δαπάνης 30.240.000 ευρώ.

Την κυκλοφορία των λεωφορείων στους δρόμους της Αθήνας είχε μπλοκάρει προηγούμενη απόφαση του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου της χώρας, κρίνοντας ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης.

Ακολούθησαν προσφυγές κατά της πράξης του ΣΤ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η έκδοση της υπ΄ αριθμ. 497/2021 απόφασης του Ζ Κλιμακίου που έκανε δεκτές τις προσφυγές, επισημαίνοντας ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των τριών σχεδίων σύμβασης για την μίσθωση 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ