Ψυχίατρος του γηροκομείου-κολαστηρίου στα Χανιά: «Aποκλείεται ασθενής να πέθανε από χορήγηση ψυχοφαρμάκων»

«Ποτέ δεν πρότεινα και δεν χορήγησα κάποιο φάρμακο»

Must Read

Ένα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα τα ΜΜΕ και γενικότερα την κοινή γνώμη, είναι υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά, όπου το προσωπικό του γηροκομείου φαίνεται να κακομεταχειριζόταν τους τρόφιμους με αποτέλεσμα να τους οδηγήσει στο θάνατο.

Δείτε επίσης: Τα «βαμπίρ» που βασάνιζαν τους ηλικιωμένους στο γηροκομείο πούλησαν το σπίτι ηλικιωμένης με άνοια (video)

Πριν λίγες μέρες μάλιστα στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρέθηκε ο ψυχίατρος της μονάδας ηλικιωμένων, καθώς συγγενής ενός τρόφιμου που απεβίωσε, ισχυρίζεται ο θάνατος του ηλικιωμένου οφειλόταν τα ψυχοφάρμακα που του χορηγούσαν μέσα στη δομή.

Το flashnews.gr επικοινώνησε με τον ψυχίατρο του συγκεκριμένου οίκου ευγηρίας, ο οποίος σημείωσε πως έχει 30 χρόνια εμπειρίας σε πάσχοντες ανθρώπων τρίτης ηλικίας, με σημαντικές διακρίσεις επί της επιστήμης του και τόνισε ότι «αποκλείεται ασθενής να πέθανε από χορήγηση ψυχοφαρμάκων».

Στην συνέχεια επεσήμανε πως «εάν κάποιος φωτογραφίζει τον ψυχίατρο, ουδεμία σχέση έχει με όλα αυτά, ούτε και για συγκεκριμένα πράγματα, πόσο μάλλον σε σχέση με μια καταγγελία κάποιου κυρίου που μίλησε για χορήγηση “Stedon“. Ουδέποτε πρότεινα ή χορήγησα φάρμακο της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών, τύπου Stedon στη συγκεκριμένη ασθενή. Αν συνταγογράφησα κάποιες φορές φάρμακα αυτής της κατηγορίας ήταν, είτε γιατί τα έπαιρναν από πριν, είτε γιατί τους χορηγήθηκαν αλλά όχι από εμένα».

Επίσης ο ψυχίατρος υποστηρίζει ότι εργάζεται σε αυτόν τον οίκο ευγηρίας ως εξωτερικός συνεργάτης, τονίζοντας πως ποτέ δεν χορήγησε ισχυρή δόση ψυχοφαρμάκων, αλλά και ούτε υπήρξε ποτέ λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή πού να οδήγησαν σε θάνατο κάποιον από τους ηλικιωμένους που παρευρίσκονταν εκεί.

Δείτε επίσης: Τρία χρόνια χωρίς άδεια λειτουργούσε το «γηροκομείο του τρόμου»

«Είναι ψευδέστατο να λέγεται ότι ασθενείς πέθαναν από υπερδοσολογία σε ψυχοφάρμακα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως οι βενζοδιαζεπίνες είναι φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται από ψυχιάτρους, οπότε αποκλείει το γεγονός να πέθανε κάποιος ηλικιωμένος εξαιτίας του.

«Τα φάρμακα που συνταγογραφούσα στην μονάδα ήταν στα πλαίσια των παθήσεών τους, και χορηγούνταν με πολλή φειδώ», επεσήμανε.

«Εγώ δεν ήμουν ο γιατρός της μονάδας. Ούτε συντονιστής της θεραπευτικής ομάδας. Ποτέ δεν πρότεινα και δεν χορήγησα κάποιο φάρμακο. Άλλο αν συνταγογράφησα κατόπιν παραγγελίας. Είμαι πολέμιος κατά αυτών των φαρμάκων. Ήμουν περισσότερο εξωτερικός συνεργάτης», είπε μεταξύ άλλων.

Στην ερώτηση αν είχε πέσει στην αντίληψη του κάτι «ύποπτο», που να αποδεικνύουν τις κατηγορίες, ο ίδιος απάντησε: «Δεν έχω άποψη γιατί η συχνότητα που επισκεπτόμουν το χώρο δεν μου έδινε τη δυνατότητα να έχω γνώμη. Πήγαινα σε ώρες που οι άνθρωποι κοιμόντουσαν ή έτρωγαν. Δεν είδα πάντως εγώ να κακοποιούνται οι άνθρωποι εκεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This