Πέμπτη 17/6/2021

Τα «βαμπίρ» που βασάνιζαν τους ηλικιωμένους στο γηροκομείο πούλησαν το σπίτι ηλικιωμένης με άνοια (video)

«Τους έδεναν και τους άφηναν να κλαίνε μέσα στις ακθαρσίες τους»

Μετά τη συγκλονιστική μαρτυρία του πρώην εργαζόμενου εργαζομένου στον οίκο ευγηρίας, Δημήτρη Μαυρακάκη για το γηροκομείο του «τρόμου», στα Τσικαλαριά Χανίων, ανατριχίλα και οργή προκάλεσαν και οι συγκλονιστικές περιγραφές μιας γυναίκας η οποία απολύθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Τη στιγμή που σύσσωμη η κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στην υπόθεση με τον βασανισμό των ηλικιωμένων που αποκαλύφτηκε μετά από καταγγελίες πρώην εργαζομένων, ένας νοσηλευτής του γηροκομείου συνελήφθη μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε νοσηλεύτρια την οποία κατέδειξαν ως υπεύθυνη για βασανισμούς.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και ερευνάται από την Εισαγγελία Χανίων ωστόσο, οι αποκαλύψεις που που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι καταγγελίες δεν έχουν τέλος.

Μιλώντας στο Tlive μια πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο περιγράφει ότι το προσωπικό λάμβανε εντολές να συμπεριφέρεται στα γεροντάκια με τον πιο σαδιστικό τρόπο, να τους αφήνει νηστικούς, να τους δένει στα κρεβάτια τους, να τους δίνει ηρεμιστικά χάπια και να τους αφήνει μέσα στις ακαθαρσίες τους για ώρες. Όπως καταγγέλλει, για να εργαστεί κανείς εκεί έπρεπε να μεταμορφωθεί σε «βαμπίρ». Μάλιστα οι υπεύθυνοι του γηροκομείου έσβηναν το υλικό από τις κάμερες προκειμένου να μην υπάρχουν αποδείξεις.

«Πριν πεθάνουν παρουσίαζαν λίγο πυρετό, πιστεύω λόγω της ουρολοίμωξης από την οποία υπέφεραν οι περισσότεροι. Ερχόντουσαν την επόμενη μέρα και λέγανε, ”ακόμα ζει αυτός; δεν πέθανε ακόμα;”» περιγράφει.

Την ίδια ώρα, μια νέα καταγγελία αυξάνει τους «φόβους» ότι οι υπεύθυνοι του γηροκομείου είχαν βάλει στο μάτι τις περιουσίες των ηλικιωμένων. Σύμφωνα με το Flashnews.gr, συγγενικό πρόσωπο μιας ηλικιωμένης που απεβίωσε το 2017 και έπασχε από άνια, εξουσιοδότησε την ιδιοκτήτρια του γηροκομείου να πουλήσει ένα ακίνητο της στα Χανιά παρά το γεγονός ότι απαιτούνταν «δικαστική αρωγή» για τις προσωπικές της υποθέσεις. Μάλιστα όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας, το ακίνητο πουλήθηκε σε συγγενικό πρόσωπο του κατασκευαστή του γηροκομείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ