Εξαδάκτυλος: «Απαγορεύσαμε τη μουσική στην εστίαση για τα… σταγονίδια» (video)

Η δυνατή μουσική (που δεν ξέρουμε πόσο δυνατή μπορεί να είναι σε εξωτερικούς χώρους) επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής

Must Read

Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολίτες να σχολιάζουν ως ανούσιο μέτρο την απαγόρευση της μουσικής στο άνοιγμα της εστίασης και να αντιδρούν που θα πρέπει να περιμένουμε την άφιξη των τουριστών στις 15 Μαΐου για να σταματήσουμε να στέλνουμε SMS αλλά και να απολαύσουμε το δείπνο ή το ποτό μας μετά μουσικής.

Μιλώντας στον Open, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξήγησε τον λόγο για τον οποίο απαγορεύτηκε η μουσική σε όλη την εστίαση και παρά το γεγονός μάλιστα ότι όλα τα τραπέζια θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Αυξάνεται η ένταση της φωνής με τη μουσική

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο: «η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια από τους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί τη μετάδοση του ιού. Δεν θα καταβάλλετε την εξτρά προσπάθεια που θα καταβάλλετε όταν θα χρειαστεί να μιλήσετε σε ένα χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδιά σας και τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία» σχολίασε.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν το μέτρο προσκρούει στο συναίσθημα και στη λογική των πολιτών, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε ότι από πλευράς του εξηγεί την επιστημονική βάση στην οποία προτάθηκε η απαγόρευση και ότι οι ειδικοί έχουν υποχρέωση να πουν ότι αυτός είναι πιο ασφαλής τρόπος, καθώς η πανδημία δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This