Κυριακή 25/7/2021

Εξαδάκτυλος: «Απαγορεύσαμε τη μουσική στην εστίαση για τα… σταγονίδια» (video)

Η δυνατή μουσική (που δεν ξέρουμε πόσο δυνατή μπορεί να είναι σε εξωτερικούς χώρους) επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής

Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολίτες να σχολιάζουν ως ανούσιο μέτρο την απαγόρευση της μουσικής στο άνοιγμα της εστίασης και να αντιδρούν που θα πρέπει να περιμένουμε την άφιξη των τουριστών στις 15 Μαΐου για να σταματήσουμε να στέλνουμε SMS αλλά και να απολαύσουμε το δείπνο ή το ποτό μας μετά μουσικής.

Μιλώντας στον Open, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξήγησε τον λόγο για τον οποίο απαγορεύτηκε η μουσική σε όλη την εστίαση και παρά το γεγονός μάλιστα ότι όλα τα τραπέζια θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Αυξάνεται η ένταση της φωνής με τη μουσική

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο: «η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια από τους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί τη μετάδοση του ιού. Δεν θα καταβάλλετε την εξτρά προσπάθεια που θα καταβάλλετε όταν θα χρειαστεί να μιλήσετε σε ένα χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδιά σας και τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία» σχολίασε.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν το μέτρο προσκρούει στο συναίσθημα και στη λογική των πολιτών, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε ότι από πλευράς του εξηγεί την επιστημονική βάση στην οποία προτάθηκε η απαγόρευση και ότι οι ειδικοί έχουν υποχρέωση να πουν ότι αυτός είναι πιο ασφαλής τρόπος, καθώς η πανδημία δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ