Παρασκευή 6/8/2021

Johnson & Johnson: Ξεκινά στις 15 Μαΐου ο εμβολιασμός στο σπίτι για κατάκοιτους συμπολίτες μας

Πέραν του γεγονότος ότι είναι μονοδοσικό, θα υπάρχει και επάρκεια του εν λόγω εμβολίου

Το γεγονός ότι από τις 15 Μαΐου οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα μπορούν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, πως θα υπάρχει επάρκεια του εν λόγω εμβολίου, ενώ, αναφερόμενος στην ηλικιακή ομάδα 30 – 39, είπε πως έχουν εγγράφει περίπου 120 χιλιάδες πολίτες και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 5 χιλιάδες. Εξάλλου, όπως επισήμανε, περίπου 44 χιλιάδες είναι οι πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών που μπήκαν από το βράδυ της Μ. Τετάρτης στην πλατφόρμα, για να κλείσουν το ραντεβού του εμβολιασμού τους, επίσης με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η διατήρηση του SMS για λίγες ήμερες ακόμη, όπως και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, έχει και μια συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα. «Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη», σημείωσε.

Θυμίζουμε πως, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε, επίσης σε ραδιοφωνική εκπομπή, πως μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί.

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ