Άνοιξε μετά από έξι μήνες η εστίαση: Στις καφετέριες οι πρώτοι θαμώνες, «βροχή» οι κρατήσεις (video)

Στήθηκαν ξανά τα τραπεζοκαθίσματα σε ολόκληρη τη χώρα - Τι λένε οι επιχειρηματίες

Must Read

Με αισιοδοξία αλλά προσεκτικά βήματα και αυστηρά μέτρα ανοίξαν από νωρίς, σήμερα το πρωί, τα καταστήματα της εστίασης, μετά από έξι μήνες υποχρεωτικού «λουκέτου».

Οι εξωτερικοί χώροι γέμισαν με τραπεζοκαθίσματα και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων φόρεσαν το πιο λαμπερό τους χαμόγελο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους θαμώνες. Στην Αθήνα ήδη oι πρώτοι πελάτες από νωρίς το πρωί, άρπαξαν την ευκαιρία για να απολαύσουν τον πρώτο καφέ… καθήμενοι σε κατάστημα, μετά από έξι μήνες.

Στο κέντρο της Αθήνας, στην Νέα Σμύρνη αλλά και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, ο κόσμος ήταν λιγοστός τις πρώτες ώρες της επαναλειτουργίας των καταστημάτων, αλλά φανερά χαρούμενος για την… μερική επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Ανδρέας Μαρτζάκλης πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Πλάκας «Συνοικία των Θεών» και ιδιοκτήτης του καταστήματος «Μελίνα» ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων τους έτρεχαν κανονικά και τους έξι μήνες όπου ήταν κλειστοί, χωρίς να έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν αυτά τα χρέη και ζητά τη στήριξη της Πολιτείας.

«Το σοβαρό θέμα είναι το να μην μπουν λουκέτα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και για να μην γίνει αυτό, πιστεύουμε, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προβλέψει ή και να εστιάσει στις διογκωμένες υποχρεώσεις των υγιών επιχειρήσεων εώς και σήμερα που ανοίξαμε τα μαγαζιά μας. Αυτές είναι οι υποχρεώσεις που είχαν μπει σε ρυθμίσεις όπως φορολογικά, ασφαλιστικά, ΕΦΚΑ και δημοτικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτζάκλης.

https://www.youtube.com/watch?v=0z-cILWeFMY

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπαλατσούκας υπεύθυνος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Θίτα» στο Θησείο τόνισε ότι ήταν δύσκολο να προλάβουν να ανοίξουν σήμερα αφού οι μήνες αδράνειας για ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήταν πολύ και ήθελε τρομερό συντονισμό με το προσωπικό ωστε να είναι όλα στην εντέλεια.

«Είμαστε έξι μήνες χωρίς δουλειά, έχουμε χάσει τα πατηματά μας, τρέξαμε πάρα πολύ για να προλάβουμε το άνοιγμα. Τα μαγαζιά δεν ανοίγουν έτσι εύκολα ήταν αρκετούς μήνες κλειστά και έπρεπε να βρούμε τα βήματά μας και να οργανωθούμε με τα μέτρα. Κάναμε μια καλή δουλειά και περιμένουμε τον κόσμο να τον υποδεχτούμε και να τον εξυπηρετήσουμε με όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα» επεσήμανε.

Αυξημένη η κίνηση και σε άλλες περιοχές της χώρας

Αλλά και εκτός Αθηνών, στην Δράμα, οι πολίτες από νωρίς το πρωί, δειλά-δειλά ξεχύθηκαν στα μαγαζιά, προκειμένου να απολαύσουν τον καφέ τους σε γυάλινο ποτήρι και όχι σε πλαστικό, όπως τόσους μήνες.

Αλλά και στην Πρέβεζα, τα καταστήματα που είναι δίπλα στη θάλασσα, αλλά και στον πεζόδρομο, ξανά γέμισαν ζωή.

Με φόντο το Μπούρτζι, ήπιαν τον πρώτο τους καφέ μετά από έξι μήνες και οι θαμώνες στο Ναύπλιο. Τα μαγαζιά γέμισαν από κόσμο, από νωρίς το πρωί, ενώ και τα εστιατόρια ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πολίτες που θα θελήσουν σήμερα να γευματίσουν έξω.

Υπενθυμίζεται, ότι οι καφετέριες και τα εστιατόρια που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους θα παραμένουν από εδώ και στο εξής ανοιχτά έως τις 22:45, ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 στο 13033, ώστε να τους επιτραπεί η έξοδος.

«Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί», τόνισε, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. «Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This