Κυριακή 20/6/2021

Λινού: «Προτείνω εμβόλια mRNA για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών»

Τι ανέφερε για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης

Εμβόλια Pfizer και Moderna βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επιλογής της καθηγήτριας Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, για όσες γυναίκες είναι κάτω των 50 ετών και έχουν το δικαίωμα επιλογής.

«Μόνη λύση ο εμβολιασμός»

«Ο εμβολιασμός είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο θα καταπολεμήσουμε την νόσο», υπογράμμισε ακόμα η κ. Λινού και αναφερόμενη στο εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι οι άνω των 50 ετών θα πρέπει να το κάνουν ασυζητητή.

Για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών, όπως είπε αν υπάρχει επιλογή να κάνουν εμβόλια με mRNA.

«Οι μεταλλάξεις θα κρίνουν την τρίτη δόση»

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου η Αθηνά Λινού τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ενώ για το αν θα πετάξουμε τις μάσκες τον Σεπτέμβριο είπε ότι αυτό «θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα πάει ο εμβολιασμός».

Η κ. Λινού χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τα εμβόλια σε παιδιά και όπως είπε «στην Αμερική άρχισαν να εμβολιάζονται και τα παιδιά».

«Τα SMS πρέπει να καταργηθούν»

Σχετικά με τα SMS για τις μετακινήσεις η κ. Λινού σημείωσε ότι πλέον δεν έχουν κάποιο νόημα και θα πρέπει να καταργηθούν. Παράλληλα, χαρακτήρισε θετικό το άνοιγμα της εστίασης, και όπως είπε αν αυτό «συνδυαστεί με τεστ αξιόπιστα στους εργαζόμενους δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ