Δερμιτζάκης: «Χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι σε εξωτερικούς χώρους»

Τι είπε για μεταλλάξεις και ανοσία

Must Read

Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών που έχουν καταγραφεί σε υγειονομικούς και ηλικιωμένους, αλλά και τις ελευθερίες των εμβολιασμένων μίλησε ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Η ανοσία της αγέλης αφορά στη μετάδοση, όχι την πίεση στο σύστημα υγείας»

«Αν εμβολιάσουμε περισσότερο τους ανθρώπους που είναι πιο ενεργοί στην κοινωνία, δηλαδή τους νέους αντί για τους ηλικιωμένους, ίσως πετυχαίναμε καλύτερο αποτέλεσμα, όσον αφορά τη μετάδοση», εκτίμησε ο κ. Δερμιτζάκης.

Τι είπε για τις μάσκες

Ο καθηγητής είπε ότι «αν πέσουμε στα κρούσματα που είχαμε πέρσι το καλοκαίρι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μη φορούν μάσκα στους εξωτερικούς χώρους».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι με τα επίπεδα κρουσμάτων που έχουμε τώρα στην Ελλάδα δε μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα.

«Αν φτάσουμε τους αριθμούς που πρέπει μέχρι τον Ιούνιο θα πετύχουμε ανοσία της αγέλης για το καλοκαίρι μόνο, που η μετάδοση είναι χαμηλή. Αυτό φυσικά δεν φτάνει για το χειμώνα» τόνισε ο καθηγητής Γενετικής.

«Ο εμβολιασμός εμποδίζει τη μετάδοση»

Για μια νέα μετάλλαξη που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική και πιθανόν πιο ανθεκτική στα εμβόλια, ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι γενικότερα υπάρχουν κάποιες μεταλλάξεις που κάνουν τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά, όμως υπάρχουν δύο κατηγορίες ανοσίας.

«Υπάρχει η ανοσία που έχει σχέση με τα αντισώματα και η κυτταρική ανοσία. Έχει φανεί από μελέτες ότι η κυτταρική ανοσία δεν επηρεάζεται από καμία μετάλλαξη. Επομένως, δεν πρέπει να ανησυχούμε για τις μεταλλάξεις.», επεσήμανε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This