Self test: Δωρεάν από τη Δευτέρα 10/5 για εργαζομένους 8 κλάδων

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τον μισθό τους

Must Read

Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να προμηθευτούν τα δωρεάν self test οι εργαζόμενοι σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 1588 Β’/18.4.2021).

Αυτοί είναι οι εργαζόμενοι που δικαιούνται δωρεάν τεστ

Πρόκειται για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και σχολές οδηγών.

Στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, από 10/5 έως 16/5, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους εργαζόμενους, που εμπίπτουν στo πεδίο εφαρμογής της σχετικής ΚΥΑ, έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Επιπλέον την εβδομάδα από 10/5 έως 16/5 τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της ΚΥΑ σε εργοδότες και εργαζόμενους».

Περικοπή μισθού στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς ενόψει του ανοίγματος των σχολείων που είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας που έχει την υπογραφή της Υφυπουργού, Ζέττας Μακρή αναφέρει πως όσοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν ή δεν καταχωρήσουν το self test θα υποστούν κυρώσεις. Αυτές θα έχουν οικονομικό χαρακτήρα, καθώς θα κινηθούν οι διαδικασίες για περικοπή του μισθού τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This