Μάριος Θεμιστοκλέους: «Πότε ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών και τις εγκύους» (video)

Must Read

Στους εμβολιασμούς έκανε αναφορά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, που μίλησε νωρίτερα, σήμερα το πρωί, σε εκπομπή του Open.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως οι άνω των 18 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια τον Ιούλιο κλείνοντας ραντεβού, ενώ η ηλικιακή κατηγορία 40-44 χρονών θα μπορεί να επιλέξει διαφορετικό εμβόλιο αντί του AstraZeneca από τον Ιούνιο.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών είπε: «Έχουμε το πλάνο, μόλις πάρουμε και την έγκριση, τα παιδιά 12-15 χρονών θα μπορούν να εμβολιαστούν».

Τι είπε για το σάλο που έχει προκληθεί γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας τοποθετήθηκε και αναφορικά με την ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, τονίζοντας πως οι επιστήμονες έχουν απαντήσει ότι όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή. «Καταλαβαίνω την διστακτικότητα αλλά όπως και να έχει, ο πολίτης μπορεί να διαλέξει ποιο εμβόλιο θα κάνει» είπε.

Μάλιστα, εξήγησε πως αν κάποιος θέλει να μεταφέρει νωρίτερα την δεύτερη δόση AstraZeneca, έχει αυτή τη δυνατότητα μέσα από το σύστημα. Σε ερώτηση για το αν μπορεί κάποιος να κάνει άλλο εμβόλιο στην πρώτη και άλλο εμβόλιο στην δεύτερη δόση, είπε: «Θα απαντήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αλλά η σύσταση του ΠΟΥ είναι πως η δεύτερη δόση πρέπει να είναι το ίδιο εμβόλιο με την πρώτη».

Διαβάστε ακόμη: Οι… πρωταθλητές των ραντεβού: Οι 50-54 ετών ηγούνται της εμβολιαστικής «κούρσας»

«Η σύσταση θα αλλάξει σύντομα και θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια και οι έγκυες»

Σε ό,τι αφορά στις γυναίκες που περιμένουν παιδί, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η σύσταση θα αλλάξει σύντομα και θα μπορούν και εκείνες να κάνουν όλα τα εμβόλια και όχι μόνο εκείνο της ΑstraZeneca, ενώ για τους κατάκοιτους και τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς επεσήμανε: «Είναι το πιο δύσκολο επιχειρησιακό πρόβλημα. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε ανακοινώσεις».

Μάλιστα, είπε ότι είναι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των ηλικιών 30-39. «Έχουμε 400.000 εμβολιασμούς και 800.000 ραντεβού. Χτίζεται τείχος προστασίας» δήλωσε.

Τέλος για το αν θα υπάρξει τρίτη δόση εμβολιασμού από Σεπτέμβρη εξήγησε ότι περιμένουμε να δούμε αν θα το ανακοινώσουν οι επιστήμονες. «Ίσως να μην αφορά όλες τις ηλικίες αν υπάρξει» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This