Γεωργιάδης: «Επί τάπητος και το άνοιγμα επιχειρήσεων χωρίς ανοιχτούς χώρους»

Τι θα γίνει με SMS και γυμναστήρια

Must Read

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο του ανοίγματος τον ερχόμενο Ιούνιο και των επιχειρήσεων εστίασης με πρόσβαση μόνο σε εσωτερικούς χώρους, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Υπάρχουν περίπου 17.000 επιχειρήσεις στην εστίαση που δεν έχουν εξωτερικό χώρο. Πέρυσι είχαν αρχίσει τη λειτουργία τους με ανοιχτά παράθυρα κλπ τον Ιούνιο. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα μπορέσουμε και φέτος που θα έχουμε και τα εμβόλια. Δηλαδή σε δυο με τρεις εβδομάδες» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Εφόσον η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει, η εστίαση θα πάει μια ώρα παραπάνω  με το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ αν η επιτροπή πει και για κλείσιμο 1 το πρωί το ΥΠΑΝΕ θα το δεχθεί, το ΥΠΑΝΕ είναι επισπεύδον» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Έρχεται μεγάλη χαλάρωση»

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με το ρυθμό που εμβολιάζουμε θα υπάρξει πολύ μεγάλη χαλάρωση. Στο Ισραήλ και τη Βρετανία είδαμε ότι όταν φτάνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο ο κορωνοϊός κάνει απότομη πτώση. Εάν όλα πάνε καλά αυτό θα είναι μια ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο για την Ελλάδα», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι θα γίνει με τα SMS

Για την κατάργηση των SMS στο λιανεμπόριο από τις 14 Μαΐου, με τα ίδια μέτρα προφύλαξης, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης ότι, τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τμ και όχι 1 ανά 100 τμ που ισχύει έως τώρα, ενώ εξετάζεται περαιτέρω χαλάρωση, δηλαδή 1 άτομο ανά 25 τμ. σε μια εβδομάδα ίσως λίγο παρακάτω.

Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα εξεταστεί το θέμα των γυμναστηρίων. Ο υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι θα δημοσιευθεί απόφαση για τη δωρεάν παροχή self test για τους κληρικούς όλων των δογμάτων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε σύμφωνος με το να έχουν περισσότερα δικαιώματα οι εμβολιασμένοι. Υπογράμμισε ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών και την πτώση της πανδημίας θα φύγουν σταδιακά και οι υπάρχοντες περιορισμοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This