Ταυτοποιήθηκε και πάει πειθαρχικό ο οδηγός του ΟΑΣΘ που προπηλάκισε ηλικιωμένο (video)

Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση, κατόπιν ολοκλήρωσης της πειθαρχικής διαδικασίας, ο οδηγός δεν πρόκειται να πιάσει τιμόνι λεωφορείου

Must Read

Στην ταυτοποίηση του οδηγού που επιτέθηκε λεκτικά σε ηλικιωμένο επιβάτη αστικού λεωφορείου της Θεσσαλονίκης προχώρησε το πρωί της Δευτέρας η διοίκηση του ΟΑΣΘ, χάρη σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στα social media.

Μάλιστα, εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο το πρωί, ο οδηγός θα λάβει στα χέρια του την κλήση σε απολογία, την οποία συντάσσει η αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΣΘ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας, δήλωσε στο Voria.gr: «Έχουμε ταυτοποιήσει τα στοιχεία του οδηγού, ο οποίος φέρεται να προπηλάκισε έναν ηλικιωμένο μέσα στο λεωφορείο. Ήδη συντάσσουμε την πρόσκληση ώστε να παρουσιαστεί για να απολογηθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του ΟΑΣΘ».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Σκόδρα, έως ότου εκδοθεί η απόφαση μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας, ο οδηγός δεν πρόκειται να ανέβει στο τιμόνι. «Είτε θα πάρει τα ρεπό του, εάν δικαιούται, είτε θα απασχοληθεί σε άλλο πόστο. Πάντως, δεν πρόκειται να ανεβεί σε λεωφορείο», επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ.

Έβρισε τη μητέρα του

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο οδηγός εμφανίζεται να επιτίθεται λεκτικά σε βάρος ενός ηλικιωμένου. Μάλιστα είχε σταματήσει το λεωφορείο μόνο και μόνο για να προπηλακίσει τον ανήμπορο να αντιδράσει επιβάτη. Στο βίντεο, ο οδηγός φαίνεται να ισχυρίζεται πως ο ηλικιωμένος είχε βρίσει τη μητέρα του και μάλιστα στα ρωσικά, ώστε να μη γίνει αντιληπτός.

Όταν, δε, ο ηλικιωμένος επιχείρησε να αποβιβαστεί, ο οδηγός του πήρε το μπαστούνι και τον υποχρέωσε να παραμείνει στο λεωφορείο, προκειμένου να διαπιστώσουν οι επιβάτες ότι είναι καλά στην υγεία του, φοβούμενος προφανώς μήπως, κατεβαίνοντας από το λεωφορείο ο ηλικιωμένος, πάθει κάτι λόγω της ταραχής του. Παράλληλα απείλησε και τον επιβάτη, ο οποίος βιντεοσκοπούσε το απαράδεκτο περιστατικό.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το Voria.gr, οι προβλεπόμενες ποινές για τέτοιου είδους παραπτώματα είναι συνήθως είτε χρηματικό πρόστιμο, είτε η θέση σε αργία για κάποιες μέρες. Στη δεύτερη περίπτωση, εκτός από το ημερομίσθιο, ο οδηγός θα στερηθεί και τα ένσημά του.

  • Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από το περιστατικό:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This