Διαμαρτυρία των νοσηλευτών του Θεαγενείου: «Χορτάσαμε χειροκροτήματα και υποσχέσεις, ήρθε η ώρα των έργων»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/τριας

Must Read

Κρατώντας κόκκινα τριαντάφυλλα και με σύνθημα «να ακουστεί η φωνή μας και πίσω από τις μάσκες», νοσηλευτικό προσωπικό του Θεαγενείου πραγματοποίησε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου, με αφορμή τη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/τριας».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Θεαγενείου, Βασίλης Μουρατίδης, σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η ανάδειξη των χρόνιων προβλημάτων των νοσηλευτών, τα οποία παραμένουν άλυτα.

«Η εποχή της πανδημίας ανέδειξε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των νοσηλευτών στο δημόσιο σύστημα υγείας και κυρίως στην αντιμετώπιση της πανδημίας», σημείωσε ο κ. Μουρατίδης, επισημαίνοντας ότι εκκρεμούν θεσμικά αιτήματα, όπως η ένταξη των νοσηλευτών και όλου του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, οι αυξήσεις των μισθών, οι οποίοι είναι καθηλωμένοι και δεν τους επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση, η σύσταση ενιαίου νοσηλευτικού κλάδου και η μονιμοποίηση των επικουρικών.

«Στο Θεαγένειο έχουμε πάνω από 100 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών, οι οποίες κατά ένα μέρος καλύπτονται από επικουρικούς και αν φύγουν αυτοί οι συνάδελφοι δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Το Θεαγένειο είναι το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο, το οποίο καλύπτει όλη τη Βόρεια Ελλάδα και θέλει άμεσα ενίσχυση. Χορτάσαμε χειροκροτήματα και υποσχέσεις, ήρθε η ώρα των έργων», πρόσθεσε ο κ. Μουρατίδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This