Στα 2.489 τα νέα κρούσματα και 70 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, στους 707 οι διασωληνωμένοι!

Καταγράφηκαν 1.063 νέες μολύνσεις στην Αττική και ακόμη 226 στη Θεσσαλονίκη

Must Read

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι, κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.489 νέα κρούσματα κορωνοϊού και είχαμε ακόμη 70 θανάτους.

Όσον αφορά τα κρούσματα στην Αττική, όπου ο κορωνοϊός εξακολουθεί να κάνει «πάρτι», είχαμε 1.063 νέες μολύνσεις και ακόμη 226 στη Θεσσαλονίκη, με την περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας να εξακολουθεί να εμπνέει έντονη ανησυχία, καθώς καταγράφηκαν 127 νέες μολύνσεις. Εξάλλου, συνολικά 30 είναι οι περιφέρειες που καταγράφουν διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων.

Αναλυτικά η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.489, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 369.554. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.616 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.211 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707, με διάμεση ηλικία τους τα 67 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.216 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 318. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 357 ασθενείς.

  • Αναλυτικά τα νέα κρούσματα ανά περιφέρεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This