«Ξηλώνουν» το ΕΣΥ με συνοπτικές διαδικασίες για χάρη της «Γαλάζιας Ελευθερίας»!

Αποδεκατίζουν τα νοσοκομεία της Αττικής και της Μακεδονίας μεταφέροντας γιατρούς στα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών

Must Read

Μέσω τυμπανοκρουσιών και πανηγυρικών δηλώσεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», που αφορά τον καθολικό εμβολιασμό των πολιτών σε 19 νησιά έως το τέλος Ιουνίου.

  • Του Αντώνη Ραυτόπουλου

Ωστόσο, όπως προκύπτει από έγγραφο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που εξασφάλισε η «δημοκρατία», αυτό θα γίνει εις βάρος νοσοκομείων της Αττικής και άλλων περιοχών. Με κατεπείγουσα εντολή συστήνεται ειδική ομάδα με το χαρακτηριστικό όνομα… Task Force, προς ενίσχυση των νησιών, εν όψει της τουριστικής περιόδου. Η 1η ΥΠΕ Αττικής -σε συνεργασία με τη 2η ΥΠΕ Αττικής και την 6η ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας- θα αναπτύξει δύναμη αποτελούμενη από συνολικά 12 άτομα (3 γιατροί, 7 νοσηλευτές και 2 διοικητικοί), τα οποία θα συνδράμουν για τρεις εβδομάδες (23/05-12/06) στο εμβολιαστικό έργο της «Γαλάζιας Ελευθερίας».

Διαβάστε ακόμα: Τερματίζουν το γραφικόμετρο στο Μαξίμου

Σύμφωνα με το έγγραφο (φωτό), επικεφαλής του κλιμακίου ορίζεται ο διευθυντής του ΝΘΠ «Η Παμμακάριστος» Θρασύβουλος Λαδόπουλος, με βοηθό τη Φωτεινή Θειακού, αναπληρώτρια διευθύντρια του ΓΝΑ «Σπηλιοπούλειο». Επικεφαλής επιστημονικού έργου ορίστηκε η επιστημονική υπεύθυνη του Κ.Υ. Αλεξάνδρας, Κυριακή Ζαμάγια, με βοηθό της τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κ.Υ. Ηλιούπολης, Αθανάσιο Λαΐνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», αντίστοιχες οδηγίες έχουν δοθεί και από άλλες ΥΠΕ, ενώ, όπως είχε αναφέρει και η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, γιατροί από Αττική και Μακεδονία αναμένεται να καλύψουν τις εμβολιαστικές ανάγκες στα νησιά. Επίσης, σύμφωνα πάντα με έγκυρες πηγές, οι γιατροί από την ηπειρωτική Ελλάδα θα στελεχώσουν εμβολιαστικά κέντρα σε Ιόνιο, νησιά του Αργοσαρωνικού, Κυκλάδες, Χίο, Λέσβο, Σάμο και Δωδεκάνησα.

Έλλειψη σχεδίου

Η παραπάνω επιχείρηση, που θα αφήσει έκθετο το ΕΣΥ, την ώρα που ακόμα δεν υπάρχει η αποκλιμάκωση που θα ήθελαν οι ειδικοί στα νοσοκομεία, αναδεικνύει περίτρανα το κενό και την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης. Το Μαξίμου δεν προνόησε ώστε να είχε γίνει ήδη στοχευμένος εμβολιασμός στις κοινωνικές ομάδες που θα έρθουν σε άμεση επαφή με τους τουρίστες (ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στην εστίαση, κ.λπ.), όταν και αν αυτοί έρθουν.

Έστω και στο «παρά ένα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη «Γαλάζια Ελευθερία» με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, με την ευχή όλων να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί από μία τουριστική περίοδο που δεν αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς για τη χώρα. Ωστόσο, το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των εργαζομένων που θα δεχτούν το τουριστικό κύμα έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το έγγραφο που εξασφάλισε η «δημοκρατία», η κυβέρνηση να στέλνει γιατρούς από τα νοσοκομεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, τα οποία έχουν τεράστιες ανάγκες και ελλείψεις.

Η πρόχειρη αντιμετώπιση του εγχειρήματος δείχνει την έλλειψη οργάνωσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο και την αδυναμία σε προσωπικό. Και γι’ αυτό τώρα φτάσαμε στο σημείο οι διοικητές των ΥΠΕ να τρέχουν για να συγκροτήσουν τις Task Force ομάδες, με το μέλλον των νοσοκομείων να καθίσταται αβέβαιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρωδία θητείας σε παρωδία χώρας

Αρχικά υπολογίζαμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα μας έκανε την τιμή να υπερασπιστεί επί 20ήμερον την εδαφική ακεραιότητα της...

More Articles Like This