Τεστ αντισωμάτων μετά το εμβόλιο: «Δεν χρειάζεται» απαντά η Ματίνα Παγώνη

Συνιστά ψυχραιμία η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Must Read

Πολλά είναι τα ερωτήματα για το ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνουν όσοι εμβολιάζονται αλλά και για το ποια είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος που πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Πότε πρέπει να γίνει το τεστ αντισωμάτων

Σε ό,τι αφορά το τεστ αντισωμάτων, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι «δεν έχει καμία σημασία» και υπογράμμισε ότι όποιος έχει κάνει εμβόλιο είναι καλυμμένος και να μην ανησυχεί.

«Δεν έχει καμία σημασία το τεστ αντισωμάτων, βεβαίως πρέπει κάποιος που θέλει πια να αισθανθεί πρέπει να ξέρει θα το κάνει. Αλλά πότε θα το κάνει; Δεν πας μετά από δύο μέρες από τη δεύτερη δόση να κάνεις τεστ αντισωμάτων. Πρέπει οπωσδήποτε να περάσει ο μήνας για να το κάνεις», λέει με νόημα η Ματίνα Παγώνη.

«Δεν έχουν όλοι τα ίδια αντισώματα, εξαρτάται από τον οργανισμό, από πολλά πράγματα. Και εξαρτάται κάποιες ομάδες δεν θα έχουν υψηλό τίτλο. Μια κάλυψη από το εμβόλιο την έχεις, δεν πρέπει να ανησυχείς. Για αυτό επειδή έχει δημιουργηθεί ο πανικός, να αφήσουμε το τρέχουμε να κάνουμε. Δεν χρειάζεται όλο αυτό που γίνεται», επισημαίνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Θα δοθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Η κ. Παγώνη κλήθηκε να απαντήσει και στο ενδεχόμενο να δοθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση, οι οποίοι είναι περίπου 4,3 εκατομμύρια πολίτες. «Με μία δόση όχι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού» ξεκαθάρισε η ίδια και εξήγησε «Η ασφάλεια που δίνει η πρώτη δόση είναι στο 45-50% μία εβδομάδα μετά. Στη δεύτερη δόση, είναι μετά από 14-16 μέρες έχεις το 93-95%. Είναι μεγάλα ποσοστά».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπενθύμισε ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ, και σημείωσε πως «ο εμβολιασμός είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία». Επισήμανε δε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα μέτρα προφύλαξης, εξηγώντας πως «η ανοσία που μας προσφέρει ο εμβολιασμός θέλει χρόνο για να επιτευχθεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επίδραση του «sailing ship effect» στη σύγχρονη κοινωνία

Του Μπάμπη Παπασπύρου Η επίδραση του «sailing ship effect», όπως περιγράφεται από τον W.H. Ward και τον S.C. Gilfillan, αποτελεί...

More Articles Like This