Ντροπή! Αγγαρεύουν εξαντλημένους γιατρούς να κάνουν και τη δουλειά του ΕΟΔΥ

«Τούς στερούν από τα αποδεκατισμένα τμήματά τους, για να διενεργούν rapid tests για Covid-19»

Must Read

Τις «αναγκαστικές εντολές σε υγειονομικούς νοσοκομείων και Κ.Υ. να κάνουν τη δουλειά του ΕΟΔΥ» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, γιατροί –«ειδικευόμενοι και επικουρικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία»- καλούνται να κάνουν… τη δουλειά των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, όπως κατήγγειλε χθες η ΟΕΝΓΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ανάλογες «απαράδεκτες καταστάσεις» έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν.

Αναλυτικά, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών του ΕΣΥ ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Μετά τη μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία μιας νόσου και στη συνέχεια σε εμβολιαστικά κέντρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς και υγειονομικούς, τώρα τα νοσοκομεία επιφορτίζονται και με τον ρόλο των κλιμακίων του ΕΟΔΥ. Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι “όλα βαίνουν καλώς”, να διατυμπανίζει την επιστροφή στην “κανονικότητα” και την ίδια στιγμή οι ίδιοι λιγοστοί, εξαντλημένοι υγειονομικοί από την αρχή της πανδημίας να έχουν μετατραπεί σε πολυεργαλεία, ανεξάρτητα από ηλικία και ειδικότητα, οι ίδιοι λιγοστοί, εξαντλημένοι γιατροί να έχουν μετατραπεί σε παιδιά για όλες τις δουλειές, ανεξάρτητα αν είναι αγροτικοί, ειδικευόμενοι, ειδικοί.

Τους στερούν από τα αποδεκατισμένα τμήματά τους

»Συγκεκριμένα, με απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων καλούνται οι γιατροί, ειδικευόμενοι και επικουρικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τους οποίους στερούν από τα αποδεκατισμένα τμήματά τους, να καλύπτουν τη λειτουργία του ιατρείου διενέργειας rapid test για Covid-19. Χαρακτηριστικά ένας έως δύο γιατροί επιφορτίζονται με τη λήψη έως και 400 δειγμάτων ημερησίως μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και με τη διενέργεια μοριακού ελέγχου όταν υπάρχει σχετική ένδειξη. Άλλωστε, παρόμοιες απαράδεκτες καταστάσεις είχαμε και πέρσι στην Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές, με αναγκαστικές εντολές σε υγειονομικούς νοσοκομείων και Κ.Υ. να κάνουν τη δουλειά του ΕΟΔΥ.

»Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η σχετική απόφαση της διοίκησης και να εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια των rapid tests στο ΠΓΝ Ιωαννίνων».

Την περασμένη Τρίτη, ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, ανάρτησε στο Twitter απόσπασμα της καταγγελλόμενης απόφασης. «Οι νοσοκομειακοί γιατροί αγγαρεύονται να κάνουν τη δουλειά του ΕΟΔΥ στη θέση του ανύπαρκτου ΕΟΔΥ», σχολίασε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λωρίδα της Γάζας: Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή – Προγραμματίστηκαν συναντήσεις

Την ώρα που ο φόβος για λιμό στην Λωρίδα της Γάζας εντείνεται και ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ...

More Articles Like This