Πέμπτη 24/6/2021

Ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Ο ΣΕΛΠΕ καλεί τα μέλη του να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους

Τη δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, 16 και 23 Μαΐου 2021, κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης, προβλέπει το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε για τα νέα μέτρα που ισχύουν μετά την άρση του lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γνωστοποιηθεί στους εργαζόμενους σε μεγάλες αλυσίδες που είχαν ενημερωθεί πως θα δουλέψουν αυτή την Κυριακή, πριν ακόμη υπάρξει σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Αντιδράσεις από τους υπαλλήλους

«Συνεννοήσεις εν κρυπτώ» κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), κ. Θέμης Γρηγοριάδης, με την Ένωση να καταγγέλλει την προετοιμασία καταστημάτων του λιανεμπορίου να λειτουργήσουν την προσεχή Κυριακή.

«Μεγάλα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, και όχι μόνο, βγάλανε προγράμματα για απασχόληση του προσωπικού τους αυτή την Κυριακή. Αυτό γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, αυτό τους ζητήθηκε, δουλεύουν την Κυριακή», είπε με νόημα ο κ. Γρηγοριάδης.

Όπως τόνισε, «τα στελέχη των επιχειρήσεων διαλαλούσανε σήμερα ότι αναμένουν ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης η οποία θα έλεγε ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν κανονικά», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Τα ίδια στελέχη, επικαλέστηκαν, πρόσθεσε, τον ΣΕΛΠΕ, σε σχέση με τον προγραμματισμό αυτό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ