Πέμπτη 24/6/2021

Νίκος Τζανάκης: «Μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε καταφέρει ανοσία στο 50% του γενικού πληθυσμού»

Σε ανοσία της τάξεως του 50% στον γενικό πληθυσμό της χώρας εκτίμησε ότι θα φτάσουμε μέσα στον Ιούλιο, με δεδομένο ότι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι εμβολιασμοί, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης,Νίκος Τζανάκης.

«Το τείχος ανοσίας θα χτιστεί με τον εμβολιασμό των ενηλίκων, γι’ αυτό δεν θα πρέπει κανείς να καθυστερήσει», είπε ο κ. Τζανάκης, μιλώντας νωρίτερα, σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας, σημείωσε πως παρατηρείται μια ενθαρρυντική εικόνα, καθώς καταγράφεται μια μείωση κατά 18% στους διασωληνωμένους ασθενείς και περίπου 50% στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. «Έχουμε μια σχετικά διαχειρίσιμη κατάσταση. Έχουμε μείωση στα κρούσματα κατά 35% σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ για πρώτη φορά μετά από καιρό είδαμε Σάββατο με κάτω από 2.000 κρούσματα», υπογράμμισε ο καθηγητής Τζανάκης.

Τέλος, επισήμανε πως το καλοκαίρι θα είναι αρκετά καλό, αρκεί να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί, ενώ ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τον εμβολιασμό των φτωχών κρατών, προκειμένου να αποφευχθεί το «πινγκ πονγκ κρουσμάτων».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ