Τα είδε «σκούρα» η κυβέρνηση και απειλεί με τοπικά lockdown – Στέλνουν πανικόβλητοι όλα τα εμβόλια Johnson & Johnson στα νησιά

Η εύκολη λύση των lockdown στο τσεπάκι της κυβέρνησης παρά τις διαβεβαιώσεις ότι «όλα τελείωσαν» - Στέλνουν τελευταία στιγμή όλα τα μονοδοσικά εμβόλια στα νησιά

Must Read

Στο «τσεπάκι» της έχει η κυβέρνηση την εύκολη λύση του lockdown αφού όπως συνεχίζει να αποδεικνύει τους τελευταίους 14 μήνες, τα όπλα της στη μάχη κατά της πανδημίας περιορίζονται στην εναπόθεση των ευθυνών στους πολίτες. Όταν πλέον είναι ολοφάνερο ότι η κατάσταση ξεφεύγει, υπεύθυνοι είναι εκείνοι που υποτίθεται δεν τηρούν τα μέτρα γι’ αυτό τους «τιμωρεί» κατεβάζοντας ρολά σε δραστηριότητες και οικονομία.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα παρουσιάζει νούμερα – «γροθιά στο στομάχι» αναφορικά με την διασπορά κρουσμάτων και τον αριθμό των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από την πανδημία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το μεγάλο άνοιγμα του τουρισμού και ταυτόχρονα όλων των δραστηριοτήτων με στόχο να σώσει ό,τι απέμεινε από την οικονομική καταστροφή όλων αυτών των μηνών που η χώρα βίωσε τα πιο σκληρά μέτρα που επιβλήθηκαν στα ευρωπαϊκά κράτη. Ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επί της ουσίας δεν επιτεύχθηκε ποτέ, ενώ όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινές δηλώσεις του κατά την διάρκεια τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας, δεν έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας που υποσχέθηκαν μέσα από την επιχείρηση «Ελευθερία».

Προετοιμάζει το έδαφος ο πρωθυπουργός για να φορτώσει ξανά τις ευθύνες στους πολίτες

Η κυβέρνηση λοιπόν σχεδιάζει να απαντήσει στις εξάρσεις που θα προκύψουν από το άνοιγμα δραστηριοτήτων, έχοντας στο στόχαστρο την εστίαση και όχι την άφιξη των τουριστών, με νέα μέτρα για τα οποία το τελευταίο διάστημα διαβεβαίωνε πανηγυρικά ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν ξανά. Κυβερνητικά στελέχη απέκλειαν το ενδεχόμενο νέων lockdown δημιουργώντας έτσι οι ίδιοι την ψευδαίσθηση στους εξαγριωμένους και κουρασμένους πολίτες ότι η πανδημία τελείωσε, τώρα όμως βάζουν στο κάδρο τα τοπικά lockdown προσπαθώντας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και φυσικά αποποιούμενοι κάθε ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για εκείνους που «πιστεύουν ότι η πανδημία έχει τελειώσει» είναι ξεκάθαρα μέρος της επικοινωνιακής πολιτικής που χτίζει το επιτελείο του προετοιμάζοντας το έδαφος για τις ανακοινώσεις των νέων τοπικών λουκέτων όπως συνέβη για παράδειγμα στο νησί της Καλύμνου. Κι ενώ η περίπτωση για οριζόντια μέτρα αποκλείεται δια στόματος των κυβερνητικών στελεχών, με όσα έχουμε δει έως τώρα, ποιος μπορεί να αποκλείσει με βεβαιότητα ότι μετά το πέρας της τουριστικής σεζόν δεν θα κλειστούμε πάλι μέσα;

Αφού άνοιξαν την πόρτα στους τουρίστες, τώρα τρέχουν να προλάβουν τους εμβολιασμούς στα νησιά

Την ίδια στιγμή και αφού έγινε γνωστό ακόμα και από το ίδιο το BBC κατά την διάρκεια της συνέντευξης που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η επιχείρηση του εμβολιασμού στα νησιά τα οποία είναι και νούμερο ένα προορισμός για τους τουρίστες, κυριολεκτικά «σέρνεται». Με σπασμωδικές κινήσεις και ενώ η χώρα άνοιξε τις πύλες της στους τουρίστες, η κυβέρνηση τρέχει να εμβολιάσει τους νησιώτες τους οποίους είχε υποσχεθεί να προστατεύσει πριν το άνοιγμα του τουρισμού.

Όπως έγινε γνωστό, από την Πέμπτη 20 Μαΐου σταματούν οι εμβολιασμοί στην ενδοχώρα με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson προκειμένου να προλάβουν την πολυδιαφημισμένη επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» και να χτιστεί το τείχος ανοσίας στις περιοχές που θα κατακλυστούν από τουρίστες. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα νησιά δεν διαθέτουν παρά αποδυναμωμένα κέντρα υγείας με ελάχιστους γιατρούς και είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν σε τυχόν εξάρσεις της πανδημίας, πόσο μάλλον το καλοκαίρι που θα βρίσκονται στα νησιά και πλήθη τουριστών.

Μέχρι τις 19 Μαΐου οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στην ενδοχώρα

Έτσι, οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στην ενδοχώρα θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέχρι και την Πέμπτη 19 Μαΐου γι αυτό κανένας πολίτης δεν πρέπει να αλλάξει το ραντεβού που έχει ήδη προγραμματίσει. Όταν ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στα νησιά όλων των κατοίκων άνω των 18 και αν τυχόν περισσέψουν δόσεις εμβολίων, τότε θα συνεχιστεί η υλοποίηση εμβολιασμών με Johnson & Johnson και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This