Tο BBC «πετσόκοψε» τον Θεοχάρη! «Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε» (video)

«Είστε στις 5 χειρότερες χώρες»

Must Read

Αξέχαστο θα μείνει στον υπουργό Τουρισμού το άγριο ράπισμα από το BBC και τον δημοσιογράφο Στίβεν Σακούρ ο οποίος στρίμωξε στον στοίχο τον Χάρη Θεοχάρη με τις ερωτήσεις επί της ουσίας που του υπέβαλλε στην εκπομπή HardTalk.

Ο δημοσιογράφος  όχι απλά αποδόμησε όσα υπόσχεται η κυβέρνηση ότι έχει καταφέρει έως τώρα, αλλά σημείωσε μάλιστα ότι η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις αναφορικά με την διαδικασία εμβολιασμών: «Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν». «Δεν είμαστε…» απάντησε ο Θεοχάρης. «Είστε στις 5 χειρότερες χώρες» τόνισε ο Σακούρ. «Όχι δεν είμαστε» επανέλαβε αμήχανος ο υπουργός τουρισμού.  «Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα» απάντησε ο Σακούρ και τον «έβαλε στη θέση του». Ο Θεοχάρης παραδέχτηκε έμμεσα ότι οι ρυθμοί είναι αργοί επειδή οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν αν δεν υπάρχουν εμβόλια.

Ο Σακούρ σχολίασε τη μεγάλη έξαρση του ιού που αντιμετώπισε η χώρα μας μετά το άνοιγμα του τουρισμού το 2020: «Ο ελληνικός λαός –σύμφωνα με τις έρευνες- συνδέει την έξαρση με την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες. Δε φοβάστε μήπως γίνει το ίδιο;» ρώτησε τον υπουργό ο οποίος απάντησε ότι ο τουρισμός δεν είχε καμία σχέση με την επιδημιολογική πορεία της Ελλάδας.

«Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις»

Με αυστηρό ύφος ο Στίβεν Σακούρ αναφέρθηκε στις πανηγυρικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς: «Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε. Βρισκόμαστε στον Μάϊο και ούτε καν ο σχεδιασμός πλησιάζει τους στόχους» σημείωσε και ο Θεοχάρης αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι των νησιών.

Ο Σακούρ συνέχισε την σκληρή κριτική και αναλύοντας τον διεθνή τύπο αλλά και την οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που τοποθέτησε τη χώρα μας στο επίπεδο 4, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θεωρείται ασφαλής προορισμός: «Διαβάζουμε όλοι τις εφημερίδες, υπουργέ. Ο κόσμος τα διαβάζει και θα νομίζει πως η Ελλάδα δεν είναι καλή ιδέα για ταξίδι» με τον Θεοχάρη να απαντάει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει δύσκολες αποφάσεις και δεν φοβάται. Επίσης ο Σακούρ ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται ούτε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας, με τον υπουργό τουρισμού να απαντάει ότι αυτό συνέβη λόγω της καραντίνας που επιβάλλεται στους τουρίστες από την συγκεκριμένη χώρα.

Με μια αφοπλιστική ερώτηση ο Σακούρ απευθύνθηκε με έντονο ύφος στον Θεοχάρη: «Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;». Ο Έλληνας υπουργός το αρνήθηκε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πετύχει την ισορροπία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This