Τρίτη 15/6/2021

Κρήτη: Και δεύτερη γυναίκα νοσηλεύεται με θρομβοπενία κατόπιν εμβολιασμού της με AstraZeneca

Καθησυχαστική η Ματίνα Παγώνη αναφορικά με τις πιθανές παρενέργειες του συγκεκριμένου εμβολίου

Νέο περιστατικό θρομβοπενίας παρουσιάστηκε μετά από χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, αυτή τη φορά σε μία 44χρονη, μητέρα τριών παιδιών, η οποία νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, στην Κρήτη.  

Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του νοσοκομείου, η γυναίκα προσήλθε με άτυπα ενοχλήματα και εργαστηριακές διαταραχές πηκτικότητας και θρομβοπενίας, με αποτέλεσμα να γίνει εισαγωγή της στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η 44χρονη είχε εμβολιασθεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca 7 ημέρες πριν από την εισαγωγή της. «Γίνεται διερεύνηση για υποκείμενα νοσήματα, καθώς και πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό. Η γυναίκα λαμβάνει θεραπεία σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα», καταλήγει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε νωρίτερα το cretalive.gr, εξετάζεται η συσχέτιση του εμβολίου με ένα ακόμα περιστατικό, που αφορά σε 47χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, η οποία νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Μάλιστα, σύμφωνα με την οικογένειά της, έχει παραλύσει η μισή της πλευρά!

Καθησυχαστική η Παγώνη

Καθησυχαστική, την ίδια ώρα, εμφανίζεται η Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με πιθανές παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, μετά και τα παραπάνω περιστατικά στην Κρήτη. «Δεν έχουμε αποτελέσματα ότι τα περιστατικά σχετίζονται με το εμβόλιο, για να σταματήσουμε τη χορήγησή του», σχολίασε η κ. Παγώνη μιλώντας στο MEGA, καθώς, όπως είπε, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα εμβόλιο όταν δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία ότι οι παρενέργειες σχετίζονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο. «Ένα εμβόλιο μπορεί να έχει μόνο 0,02% πιθανότητα για παρενέργειες. Ο κορωνοϊός, ωστόσο, σχετίζεται με τυχόν θρομβώσεις σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξης του 25%», υπογράμμισε.

Η γνωστή παθολόγος και λοιμοξιολόγος ανέφερε, παράλληλα, ότι από σήμερα, Τρίτη 18/5, ξεκίνησαν και πάλι τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία, τα οποία είχαν μείνει πολύ πίσω εξαιτίας της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι «το Θριάσιο, ο Ερυθρός Σταυρός και το Σισμανόγλειο, τα οποία ήταν νοσοκομεία μόνο για κορωνοϊό, μπαίνουν σιγά σιγά και αυτά στις εφημερίες».

  • Δείτε την τοποθέτησή της:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ