Τι απάντησε ο Κικίλιας για τα 3 περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη από το AstraZeneca

Ανησυχία στην Κρήτη για το ενδεχόμενο προβληματικής παρτίδας

Must Read

Ανησυχία επικρατεί στην Κρήτη μετά τα τουλάχιστον τρία περιστατικά θρομβώσεων που αναφέρθηκαν σε εμβολιασμένους με το σκεύασμα της AstraZeneca. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό παρατηρούνται ακυρώσεις των προγραμματισμένων ραντεβού τις τελευταίες ώρες καθώς δεν είναι λίγοι οι πολίτες που έχουν θορυβηθεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση για την πανδημία, ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι «υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς. Συντάσσεται κίτρινη κάρτα και ακολουθούνται τα πρωτοκόλλα».

«’Oλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση»

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να απαντήσει στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή αν πρόκειται για προβληματική παρτίδα εμβολίων και όπως δήλωσε «όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση».

Επιπλέον, ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας ωστόσο παραδέχτηκε ότι το ΕΣΥ παραμένει να λειτουργεί σε κατάσταση πίεσης.

Ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πως 1,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έχοντας κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ υποστήριξε ότι το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» προχωράει με τους εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This