Η ώρα του εισαγγελέα για τα «κτήνη» που κακοποιούσαν αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης

Ολοκληρώθηκαν οι σοκαριστικές καταθέσεις των αθλητών - Καταγγέλλουν βία και σεξουαλική κακοποίηση

Must Read

Ανατριχίλα προκαλούν οι καταθέσεις των αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, που καταγγέλλουν προπονητές -κάποιοι εκ των οποίων είναι εν ενεργεία– για σεξουαλική κακοποίηση και σωματική βλάβη.

«Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές-τριες τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς επίσης με κλοτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Αρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης μέχρι το σημείο εκκίνησης, για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις καταγγελίες.

Οι 11 από τους 35 συνολικά αθλητές και αθλήτριες κατέθεσαν το προηγούμενο διάστημα στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ο φάκελος με όλα όσα ισχυρίστηκαν έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Απόστολο Ανδρέου, ο οποίος έχει αναλάβει να διερευνήσει το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως η σεξουαλική κακοποίηση και η σωματική βλάβη, σε βάρος αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής.

Υπενθυμίζεται πως όλα άρχισαν όταν στα μέσα περίπου του περασμένου μήνα στάλθηκε επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από 22 αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, όπου κατήγγειλαν απίστευτα περιστατικά βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο

Πέρα από τη σωματική βία την οποία καταγγέλλουν, φαίνεται πως υπήρξαν και περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, αφού -όπως αναφέρεται στην επιστολή- οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγγάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα τη βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη, για να τους δείξουν πώς να κάνουν σωστά την άσκηση.

Τέλος, στην ίδια επιστολή, οι καταγγέλλοντες εξηγούν ότι υπήρξαν και περιπτώσεις που η παρενόχληση ήταν έξω από τα όρια της προπονητικής διαδικασίας. Πρόσωπα παρενοχλούσαν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά και τα συμβούλευαν να το κρατήσουν μυστικό. Ολο αυτό έφτασε σε σημείο εμμονής, με τα παιδιά να κρύβονται και να κλειδώνονται όπου μπορούσαν για να αποφύγουν τα άτομα αυτά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This