Ξεσηκώθηκαν οι Πυροσβέστες της Κρήτης: «Άκρως εκβιαστική η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό»

«Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει, χωρίς όμως να υπάρχουν τελεσίγραφα», λένε οι Πυροσβέστες της Κρήτης και ζητούν άμεση ανάκληση της απόφασης

Must Read

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης αντέδρασε έντονα στην «καθόλα παράνομη και άκρως εκβιαστική», όπως λέει, διαταγή του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των μελών της ΕΜΑΚ.

Με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση αυτή και ζητούν την άμεση ανάκλησή της, καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά: «Οι πυροσβέστες της Κρήτης δεν είναι αντίθετοι στον εμβολιασμό και η πλειοψηφία τους εκφράζει την άποψη ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει, χωρίς όμως να υπάρχουν τελεσίγραφα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης:

Με αφορμή την Απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό  των στελεχών της ΕΜΑΚ και των κυρώσεων που θα επιβληθούν σε βάρος τους σε περίπτωση άρνησης του εμβολιασμού, ως Ένωση υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, εκφράζουμε ανερυθρίαστα την δυσαρέσκειά μας και την πλήρη διαφωνία μας ως προς την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Κατ`ουσίαν, πρόκειται περί «εκβιαστικής» απόφασης, η οποία δεν συνάδει με τις αρχές της Ένωσής μας  και κατ`επέκταση με εκείνες της χρηστής διοίκησης και αναλογικότητας στην εφαρμογή κάθε δυσμενούς μέτρου εις βάρος των πολιτών. Επιπροσθέτως, η ανωτέρω απόφαση, δεν υπόκειται σε καμία συνταγματική διάταξη, ούτε έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, συνεπώς καθίσταται καθόλα παράνομη και άκρως εκβιαστική.

Η Ένωσή μας, έχει ήδη πάρει θέση επί του θέματος μέσω του Προέδρου της στα Μ.Μ.Ε, αναφέροντας σχετικά ότι: «οι πυροσβέστες της Κρήτης δεν είναι αντίθετοι στον εμβολιασμό και η πλειοψηφία τους εκφράζει την άποψη ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει, χωρίς όμως να υπάρχουν τελεσίγραφα».

 Επιπλέον, οι υπάλληλοι της ΕΜΑΚ είναι εξειδικευμένοι και έμπειροι συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν αποκτήσει την κατάλληλη εκπαίδευση για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, ως εκ τούτου, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση ν`αντικατασταθούν από άλλους υπαλλήλους με μοναδικό κριτήριο τον εμβολιασμό!

Η Ένωσή μας στηρίζει και συμπαραστέκεται στα αξιόλογα στελέχη της ΕΜΑΚ που με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας και θα πρέπει ν`αντιμετωπίζονται αναλόγως από την πολιτεία.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, συντασσόμαστε υπέρ των συναδέλφων της ΕΜΑΚ, οι οποίοι ευλόγως αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους και ζητούμε την άμεση ανάκληση της ανωτέρω Απόφασης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This